ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Reuters: Ο άνθρωπος που στοίχισε στην Ελλάδα δισεκατομμύρια ευρώ

Reuters: Ο άνθρωπος που στοίχισε στην Ελλάδα δισεκατομμύρια ευρώ

Η αναποφασιστικότητα και οι καθυστερήσεις μέχρι την επίτευξη συμφωνίας κόστισαν στην Ελλάδα 30 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Το πρακτορείο φιλοξενεί ρεπορταζ για τις κινήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «λόγω της αδυναμίας να καταλήξει σε συμφωνία από την αρχή του μήνα, οι Τράπεζες οδηγήθηκαν σε κλείσιμο και η ελληνική οικονομία έκανε μεγαλύτερη βουτιά. Έτσι το «πακέτο» ήταν τελικά 86 δισεκατομμύρια ευρώ,ενώ πριν μερικές εβδομάδες ζητούσε 53 δισ.».

Η δήλωση μάλιστα αυτή αποδίδεται σε ανώτερο αξιωματούχο της ΕΕ.

Το Reuters αναφέρει «Για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπόρεσε να πάρει μια απόφαση. Στις 13 Ιουλίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι ηγέτες της Ευρώπης προσπάθησαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία».

Η εκδοχή του Reuters είναι η εξής: Ενώ οι ηγέτες είχαν μπροστά τουςτοκείμενο και ήταν έτοιμοι να υπογράψουν, ο Αλέξης Τσίπρας εγκατέλειψε την αίθουσα, προκειμένου να δει τις λεπτομέρειες του σχεδίου. Καθώς η ώρα περνούσε και είχε αρχίσει να επικρατεί κλίμα ανησυχίας, έγινε αυτό που φοβόταν: Τους ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει χωρίς να έχει την υποστήριξή του κόμματος του και η διαδικασία έπρεπε να ξαναρχίσει εκ νέου.

Το Reuters αναφέρεται και στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός όπου παραδέχθηκε, υποστήριξε όμως αλλά ότι ποτέ δεν είπε ψέματα.

Επίσης, κάνει και στους στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι το δημοψήφισμα συζητούνταν μεταξύ τους ήδη από τον Απρίλιο, με στόχο να χρησιμοποιηθεί το αποτέλεσμα ως διαπραγματευτικό όπλο έναντι των δανειστών.

Σχετικές ειδήσεις