ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Διήμερη περιοδεία Κουτσούμπα στη Σύρο

ΚΚΕ: Διήμερη περιοδεία Κουτσούμπα στη Σύρο

Διήμερη περιοδεία στη Σύρο θα πραγματοποιήσει ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Ιουλίου.

Ο κ. Κουτσούμπας θα επισκεφθεί την Πέμπτη το νοσοκομείο της Σύρου και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης.

Την Παρασκευή, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ θα βρεθεί στα ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου, θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, καθώς και συνάντηση με το δήμαρχο Σύρου.

Η περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα ακολουθεί τη χθεσινή (20/07/2015) του ομιλία σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, με θέμα «Οργανώνουμε την αντίσταση - την αλληλεγγύη ενάντια στη νέα συμφωνία-μνημόνιο. Συζητάμε και προωθούμε την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ σε όφελος του λαού». Μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε: «Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα ψηφίζουν στη Βουλή τα προαπαιτούμενα, τους εφαρμοστικούς νόμους με τα μέτρα-φωτιά, εμείς δίνουμε τη μάχη ο λαός μας να απορρίψει τον εκβιασμό των ενώσεων των καπιταλιστών, γιατί τέτοιες είναι και η ΕΕ, και η ΕΚΤ, και το ΔΝΤ, να απορρίψει τον εκβιασμό της κυβέρνησης "μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ και κρατική χρεοκοπία". Να απορρίψει τη θεωρία ότι είναι μονόδρομος όλα αυτά, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση παρά μόνο η υπεράσπιση με κάθε τίμημα και θυσία του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Αυτός ο εκβιασμός τέθηκε πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια και με το 1ο μνημόνιο του Γ. Παπανδρέου και με το 2ο των Σαμαρά - Βενιζέλου και με το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο του Τσίπρα, το οποίο είναι χειρότερο γιατί προστίθεται και στα 2 προηγούμενα».

Στο ερώτημα «μπορούμε να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας χωρίς ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση...» ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «το ΚΚΕ απαντά αποφασιστικά, κατηγορηματικά: ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

«Η πρόταση του ΚΚΕ μπορεί να αποτελέσει το δρόμο για να ισχυροποιηθεί και να γίνει ικανή η εργατική - λαϊκή κοινωνική πλειοψηφία και συμμαχία να διεκδικήσει και να κατακτήσει θέσεις, δικαιώματα, ώστε ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να πάρει την εξουσία. Η ρεαλιστική πρόταση του ΚΚΕ πατάει στη σημερινή αναγκαιότητα το εργατικό - λαϊκό κίνημα, η συμμαχία της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν την καθαρή αντίθεσή τους, το διαχωρισμό τους από τα συμφέροντα των μονοπωλίων, του κεφαλαίου, της ΕΕ, άρα και να είναι απέναντι, να αντιπολιτεύονται καθημερινά τις συγκεκριμένες πολιτικές που υποστηρίζουν τα διάφορα κόμματα που πότε ακουμπούν στις συνταγές του ΔΝΤ και των ΗΠΑ, πότε στις συνταγές της ΕΚΤ, της Κομισιόν, της Γερμανίας.

Αν δεν έχει τέτοια κατεύθυνση σήμερα στην πάλη του ο λαός, ασκώντας δυναμική αντιπολίτευση στην πραγματική εξουσία και σε αυτούς που κυβερνάνε, τότε δεν πρόκειται ούτε στη Δευτέρα Παρουσία, στον αιώνα τον άπαντα, να μπορέσει έστω να αποτρέψει μέτρα, να ανατρέψει αντιλαϊκά μέτρα, αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όπως κι αν αυτές ονομάζονται, να γίνει εξουσία».

Σχετικές ειδήσεις