ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Να κληθεί ο Βαρουφάκης ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής

Μεϊμαράκης: Να κληθεί ο Βαρουφάκης ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής

Θα εξεταστούν αν υπάρχουν τυχόν ευθύνες, τόνισε σχετικά με το «Plan B» του Γιάνη Βαρουφάκη ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη και αναρωτήθηκε «γιατί να πάμε σε εκλογές;».

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ερωτηθείς για το τι θα πράξει η ΝΔ σχετικά με το Γιάνη Βαρουφάκη, τόνισε: «Εμείς εξαντλούμε πολιτικά τα μέσα και δεν ζητάμε ποινική διερεύνηση. Αν υπάρχουν ευθύνες, θα εξεταστούν».

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό Οικονομικών ως «μοιραίο» και δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα έπρεπε να είχε άγνοια σε τόσο σημαντικά ζητήματα.

Όπως είπε, ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει τι έγινε, προσθέτοντας πως ο Γιάνης Βαρουφάκης «είναι ο μοιραίος, ο οποίος συσκεπτόταν με τους "σοφούς", πριν μας πάει ο Παπανδρέου στο Καστελόριζο».

«Έχω θέμα με τους υποκριτές που μας λένε ότι μας στηρίζουν να μένουμε στο ευρώ και την ίδια ώρα ετοιμάζουν σενάρια», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, συμπληρώνοντας πως «έπρεπε να μας το είχαν πει ότι το plan Β ήταν έξοδος από το ευρώ. Εμείς θεωρούσαμε ως plan Β, ένα σχέδιο που θα μας πήγαινε σε μια συμφωνία εντός ευρώ», συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Μεϊμαράκης

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε γιατί το κόμμα του ζητά να κληθεί από την παρούσα Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο ο κ. Βαρουφάκης: «Εμείς εξαντλούμε όλα τα πολιτικά μέσα. Δεν ζητάμε την ποινική δίωξη. Ζητάμε να καταδειχθεί η πολιτική ευθύνη. Αν υπάρχουν ευθύνες για εμάς θα εξεταστούν. Τώρα φαίνεται ότι υπάρχουν. Προτείνουμε, η ήδη υπάρχουσα Εξεταστική να εξετάσει και τον Βαρουφάκη».

Όσον αφορά στο «ναι» που ψήφισε η ΝΔ στα μέτρα για το τρίτο μνημόνιο, διευκρίνισε πως η ΝΔ δεν ψηφίζει ούτε την κυβέρνηση, ούτε τα μέτρα, αλλά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

«Ο δρόμος της μη συμφωνίας είναι καταστροφή, ο άλλος δρόμος μας δίνει τη δυνατότητα να τα παλέψουμε. Αυτή την κακή συμφωνία που φέρνει ο Τσίπρας, θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να τη βελτιώσουμε», δήλωσε.

Ο κ. Μεϊμαράκης, μάλιστα, χαρακτήρισε «τυχερό» τον κ. Τσίπρα που έχει μια πολύ σοβαρή αντιπολίτευση, λέγοντας πως ο κόσμος θα καταλάβει σύντομα το πόσο συνέβαλε η στάση της αντιπολίτευσης στο να μείνει η χώρα στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η κυβέρνηση έχει εντολή, εφόσον υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης ή δεν έχει κατατεθεί πρόταση μομφής: «Ο κ. Τσίπρας δεν θα ήθελε εκλογές. Φοβάται ότι μπορεί να πάει σε εκλογές, γιατί μπορεί να τον ρίξουν. Τα ζητήματα τα εσωκομματικά δεν μπορεί να γίνονται εθνικά. Ας προσπαθήσει να βρει λύση. Είναι καταστροφικό για τη χώρα να ξαναμπούμε στη διαδικασία της αστάθειας», δήλωσε.

Για το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης συνεργασίας το επόμενο διάστημα, ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε θετικός, λέγοντας πως «αν μας ζητήσουν να μπούμε σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, θα το σκεφτόμασταν σοβαρά. Η ΝΔ δεν θα αρνηθεί να πράξει το εθνικό της καθήκον».

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης απηύθυνε "άνοιγμα" προς τους πολίτες και τους ψηφοφόρους της ΝΔ: «Η πρόσκληση είναι προς τους πολίτες και τους ψηφοφόρους. Θα ξεκινήσουμε τις εγγραφές των καταλόγων με πρώτο εμένα. Δεν υπάρχουν ντίβες και προσωπικότητες που θα έρθουν και θα κάνουν ό,τι θέλουν. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει προσκλητήριο σε όλους τους Προέδρους ΝΟΔΕ από το '74 μέχρι σήμερα. Να ξαναφτιάξουμε το χαρακτήρα μας, να πορευτούμε στο μεσαίο δρόμο, ούτε δεξιά ούτε αριστερά, να ακολουθήσουμε τη λογική», είπε χαρακτηριστικά.


Σχετικές ειδήσεις