ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Μεϊμαράκης - Είμαστε το παλιό και το νέο μαζί

Εκλογές 2015: Μεϊμαράκης - Είμαστε το παλιό και το νέο μαζί

Με φόντο την ιστορική έδρα της ΝΔ και με σύνθημα «η Ελλάδα μπροστά», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έστειλε το μήνυμα της συσπείρωσης και της ένωσης των «γαλάζιων» δυνάμεων, με στόχο την πρωτιά στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Μήνυμα συσπείρωσης σε όλη την Κεντροδεξιά – Παρόντες Καραμανλής και Σαμαράς

Λίγο πριν ανέβει στο πόντιουμ, ο πρόεδρος της ΝΔ χαιρέτησε και ασπάστηκε τους πρώην πρωθυπουργούς, Κώστας Καραμανλής και Αντώνη Σαμαρά λέγοντάς τους χαρακτηριστικά: «Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας».

Αξίζει να σημειωθεί πως το «παρών» στη συγκέτρωση έδωσαν και αρκετά στελέχη της ΝΔ που στο παρελθόν «πλήγωσαν» την παράταξη.

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για βαθειά συγκίνηση και συνάντηση γενεών από το 1974 μέχρι και σήμερα. «Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Γιατί αυτός είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας. Πάνω από όλα η Πατρίδα μας", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

«Πάνω απ’ όλα ο τόπος μας, πάνω απ’ όλα η Ελλάδα», είπε ο Ευ. Μεϊμαράκης κατά την έναρξη της πρώτης προεκλογικής συγκέντρωσης της ΝΔ στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, από το ιστορικό κτήριο του κόμματος στη Ρηγίλλης έκανε μια ιστορική αναδρομή λέγοντας χαρακτηριστικά πως «σε αυτό το κτίριο της Ρηγίλλης ήμασταν πάντα μαζί και υπηρετήσαμε τις αξίες, την ιδεολογία μας. Συναντηθήκαμε με την κοινωνία. Με πολλούς από εσάς γελάσαμε και κλάψαμε μαζί. Αυτό το κτίριο υπήρξε τόπος συνάντησης και σύσκεψης γενεών, πολιτικών, ιδεών. Εδώ είναι οι ρίζες μας, εδώ έχει γραφτεί η ιστορία της ΝΔ. Σ' αυτό το κτίριο αφουγκραστήκαμε τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας. Οργανώσαμε μάχες από εδώ. Ήμασταν πάντα μαζί με όλους τους ηγέτες της ΝΔ», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στους παλαιότερους ηγέτες του κόμματος Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γέωργιο Ράλλη, Ευάγγελο Αβέρωφ, Μιλτιάδη Έβερτ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά. «Τιμούμε όλα τα στελέχη και τον απλο πολίτη», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «αυτό το παλιό έχει μία ιστορία για την οποία είναι περήφανο και κυβερνούσε με την ψήφο του ελληνικού λαού».

Ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγόρησε ότι εκπροσωπεί το παλιό λέγοντας πως «εμείς είμαστε και το νέο και το παλιό μαζί για να εγγυηθούμε την πορεία της χώρας. Πρόοδος δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε πειράματα που καταλήγουν σε φέσια 90 δισ.», είπε ο κ. Μεϊμαράκης αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο που κυβέρνησαν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα, τόνισε ότι δεν θέλει να πει το όνομά του, καθώς «σήμερα γιορτάζει η Νέα Δημοκρατία».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθύνθηκε σε όλους τους πολίτες, κάνοντας λόγο για σίγουρα βήματα και τονίζοντας ότι η Ν.Δ. εγγυάται το μέλλον.

«Να μην πάει κανείς σε τιμωρητική ψήφο, κόστισαν επτά μήνες και 90 δισ. Πολλά δεν είναι για να διαμαρτυρόμαστε»;, διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης. «Είμαστε το καινούριο, είμαστε αυτό που έρχεται» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε προσκλητήριο σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να ψηφίσουν τη ΝΔ. «Όραμα και σκοπός μας είναι μία Ελλάδα που παράγει. Η ΝΔ είναι εδώ για να ενώσει όλους τους Έλληνες. Να χτίσει και όχι να χαλάσει. Απευθύνομαι σε όλες τις Ελληνίδες σε όλους τους Έλληνες. Τους λέμε να μην πάει η ψήφος τους χαμένη. Να σκεφθούν, να κρίνουν να συγκρίνουν και μετά να πάνε στην κάλπη. Και αν τα κάνουν όλα αυτά πιστεύω ότι το κόμμα που θα επιλέξουν θα είναι η ΝΔ. Να μην πάει κανείς στην αποχή σε τιμωρητική ψήφο. Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε και πρέπει η ψήφος να πάει στη ΝΔ και να φέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων με μία κυβέρνηση μακράς πνοής» τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Είμαι εδώ όπως και εσείς γιατί πέρα και πάνω από την πολιτική βάζουμε τον τόπο μας, την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας. Απευθυνόμαστε σε όλους Έλληνες και τους λέμε: Ελάτε μαζί μας. Να συναντηθούμε στο σταυροδρόμι που μας οδηγεί στην ανάπτυξη. Σας δίνουμε το χέρι. Όλοι και όλες μαζί να κάνουμε την ΝΔ πρώτη δύναμη», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Τώρα που μπροστά μας δεν έχουμε άλλη εκλογική διαδικασία. Ζητάμε εντολή για την επόμενη ολόκληρη τετραετία με κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ώστε να μπορέσει ο τόπος να έχει μία σταθερή πορεία προς τα εμπρός. Γιατί σε αυτές τις δύσκολες ώρες δεν έχουμε περιθώρια αυτοαπομόνωσης. Δεν έχουμε περιθώρια για μικροκομματικά παιχνίδια», είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σχετικές ειδήσεις