ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Επίσκεψη στο βρέφος από το Κομπάνι που υπεβλήθη σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς

Παυλόπουλος: Επίσκεψη στο βρέφος από το Κομπάνι που υπεβλήθη σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς

Στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο μετέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ.Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να επισκεφθεί το επτά μηνών βρέφος Σύρων προσφύγων από το Κομπάνι, το οποίο υπεβλήθη σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Να σημειωθεί ότι οι γονείς πρόσφυγες, εισήλθαν πρόσφατα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κω, από την Αλικαρνασσό, με προορισμό το Αμβούργο, όπου επρόκειτο να αναζητήσουν θεραπεία για το παιδί τους.

Ο κ.Παυλόπουλος συνομίλησε με τους γονείς του παιδιού, ευχήθηκε περαστικά, και συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τη διοίκηση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για την περίθαλψη που προσέφεραν.

2364986

«Θέλω να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι έτσι αντιλαμβάνονται ο Ελληνικός Λαός, οι Έλληνες γιατροί, το καθήκον τους, μέσα στην κρίση που αντιμετωπίζουμε ως Χώρα. Δεν υπολογίζουμε το πόσο μας λείπουν και εμάς τα μέσα. Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον Άνθρωπο, τον αντιμετωπίζουμε ως Άνθρωπο, με βάση τις αρχές και τις αξίες του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας την ευχή του το μήνυμα αυτό να το παίρνουν και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Το ίδιο πνεύμα πρέπει να επικρατεί και εκεί: Το πνεύμα του ότι τον Άνθρωπο οι Ευρωπαίοι τον αντιμετωπίζουμε ενιαίως και δεν υπολογίζουμε τα σύνορα των κρατών-μελών. Για την ανθρωπιά δεν υπάρχουν σύνορα. Και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό απ’όλους τους εταίρους μας και πάνω εκεί μπορεί να βασισθεί η πολιτική του Ασύλου της Ευρώπης ολόκληρης».