ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Τσίπρα - Καμμένου - Προχωρούν σε σχηματισμό κυβέρνησης

Επικοινωνία Τσίπρα - Καμμένου - Προχωρούν σε σχηματισμό κυβέρνησης

Αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης φέρεται να είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη επικοινωνήσει με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και έχουν συμφωνήσει ότι θα προχωρήσουν μαζί στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος αναμένεται να συναντηθούν ίσως και απόψε, προκειμένου να συζητήσουν όλα τα δεδομένα και να «κλειδώσει» και τυπικά η μετεκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στον 7ο όροφο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα και στενών συνεργατών του.

Όπως τονίζεται "ο σχηματισμός κυβέρνησης είναι θέμα ωρών".

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, Τσίπρας και Καμμένος συζητούν να μην μπει τρίτο κόμμα στη συγκυβέρνηση, προκειμένου να ισχυροποιηθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός.

Θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ

Μια μεγάλη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ προδιαγράφουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα προηγείται με 35,4% έναντι 28,2% της ΝΔ με καταμετρημένο το 21% της επικράτειας.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,2%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,4%, το ΚΚΕ με 5,5% το Ποτάμι με 3,8 % οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,7% η Ένωση Κεντρώων με 3,5%. και η ΛΑΕ με 2,8%.

Σύμφωνα με την εκτίμηση για τις έδρες που θα καταλάβουν τα κόμματα στη νέα βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει από 143 έως 145 βουλευτές.

Η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει με βάση την εκτίμηση 75 έως 76 έδρες. Η Χρυσή Αυγή 19 έδρες. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη 16έως 17 έδρες. ΤΟ ΚΚΕ 15 έδρες. Το Ποτάμι 10 έως 11 βουλευτές. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 10 βουλευτές. Η Ένωση Κεντρώων 9 βουλευτές

Σχετικές ειδήσεις