ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα Εκλογών 2015 - Λέτα: Ψήφος εμπιστοσύνης στον Τσίπρα η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ

Αποτελέσματα Εκλογών 2015 - Λέτα: Ψήφος εμπιστοσύνης στον Τσίπρα η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ

«Η ψήφος προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι, κυρίως, ψήφος εμπιστοσύνης προς τον Τσίπρα», δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα στο ραδιόφωνο της Rai.

«Τρεις φορές μέσα σε εννέα μήνες οι Έλληνες διάλεξαν τον Τσίπρα, και η ψήφος αυτή του δίνει τεράστια δύναμη. Τώρα θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πράξεις» πρόσθεσε ο Λέτα, σύμφωνα με τον οποίο, πάντως, η αποχή δείχνει ότι υπάρχει και μια κόπωση του εκλογικού σώματος.

«Ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε, αντικειμενικά, ότι είναι ένας ηγέτης και οι Έλληνες τον εμπιστεύθηκαν» υπογράμμισε ο Λέτα, σύμφωνα με τον οποίο «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, αλλά και οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προβληματισθούν σχετικά με τα τόσα λάθη που έγιναν, στους χειρισμούς του ελληνικού θέματος».

«Υπήρξε υπερβολική λιτότητα και ήταν λανθασμένη η παρουσία του ΔΝΤ, η Ευρώπη πρέπει να λύνει μόνη, με τις δυνάμεις της τα προβλήματά της.

Τώρα στην Ευρώπη πρέπει να χειριστούμε καλύτερα την σχέση με την Ελλάδα και να ξεκινήσει μια πραγματική πολιτική ανάπτυξης, πανευρωπαϊκά. Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα, και δίπλα στους κανόνες της λιτότητας που ίσχυσαν έως τώρα, χρειαζόμαστε μια δυναμική πολιτική ανάπτυξης, με το πρόγραμμα Γιούνκερ αλλά και πολλές άλλες πρωτοβουλίες» ολοκλήρωσε ο Ενρίκο Λέτα.

Διαβάστε στο Newsbomb.gr όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2015 Σεπτέμβριος – Εθνικές Βουλευτικές

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Σχετικές ειδήσεις