ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια Τουσκ στον Τσίπρα, επίσημη πρόσκληση για τη Σύνοδο της Τετάρτης

Συγχαρητήρια Τουσκ στον Τσίπρα, επίσημη πρόσκληση για τη Σύνοδο της Τετάρτης

Συγχαρητήρια επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με την οποία τον προσκαλεί και επίσημα στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό που θα λάβει χώρα την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος Τουσκ αναφέρεται στις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα ελληνική κυβέρνηση, η οποία, ευελπιστεί πως θα παρέχει στη χώρα την «πολιτική σταθερότητα» που χρειάζεται, ενώ τονίζει και την ανάγκη να παραμείνει προσηλωμένη στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

«Πολλές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της είναι οι ίδιες με αυτές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ως χώρα, όπως η κρίση των προσφύγων και η δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης» σημειώνει o Τουσκ στην επιστολή του και καταλήγει: «Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα, με τη νέα κυβέρνησή σας θα συμβάλει εποικοδομητικά στην εξεύρεση λύσεων σε όλες αυτές τις προκλήσεις. Η προσήλωση και ηγεσία σας στην εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου να κάνει τη διαφορά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Σχετικές ειδήσεις