ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα βήμα πριν από την έξοδο η Έλσα Παπαδημητρίου

Ένα βήμα πριν από την έξοδο η Έλσα Παπαδημητρίου
«Όχι» επί της αρχής θα ψηφίσει σήμερα η ΝΔ...

«Όχι» επί της αρχής θα ψηφίσει σήμερα η ΝΔ καθώς δε συναινεί στη συνέχιση της πολιτικής του αδιεξόδου, προτείνοντας την επανεκκίνηση της οικονομίας ως μοναδικό δρόμο για να ξεφύγει η Ελλάδα από την ύφεση και να βγει μια ώρα νωρίτερα από την κρίση.

Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως διαρροή πλην της Έλσας Παπαδημητρίου, η οποία φέρεται να έχει ενημερώσει κορυφαία στελέχη του κόμματος ότι θα υπερψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο.

Η ΝΔ είχε προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους πως αντίθετη στάση από οποιοδήποτε στέλεχος θα σήμανε την «έξοδο» του από το κόμμα, ωστόσο το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, τονίζει ότι δεν προέβη σε νουθεσίες, καθώς δηλώνει βέβαιο πως όλα τα στελέχη του κόμματος έπρεπε να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών.

Αν η κα Παπαδημητρίου δώσει τελικά θετική ψήφο –κάτι που σε περίπου μια ώρα πιθανολογείται πως θα δημοσιοποιήσει με ομιλία της στη Βουλή- θα σημάνει εξελίξεις στη γαλάζια παράταξη, αφού η επιστολή της διαγραφής λέγεται ότι είναι έτοιμη και μένει να συμπληρωθούν τα ονόματα των διαφωνούντων.