ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Θεοδωράκη για τις τηλεοπτικές άδειες

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Θεοδωράκη για τις τηλεοπτικές άδειες

Με δηκτικό τρόπο σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, σχετικά με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ασκώντας κριτική αναφέρουν ότι «ο κ. Θεοδωράκης επέλεξε να εκφράσει την αντίθεσή του σε ένα νομοσχέδιο, κομβικό για τη διαφανή διαχείριση των συχνοτήτων στην Ελλάδα», επισημαίνοντας επιπλέον ότι πρόκειται για «ένα νομοσχέδιο που έρχεται κατόπιν κοινωνικής απαίτησης για το ξεκαθάρισμα του θολού ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, δημοσιευμένο, μάλιστα, εδώ και μήνες, προ εκλογών».

Και συνεχίζουν οι ίδιοι κύκλοι: «Σε κάθε περίπτωση, συμφωνούμε με την άποψή του ότι "η χώρα πρέπει να πάψει να πηγαίνει από διαπλοκή σε διαπλοκή", καταλήγοντας ότι «γι' αυτό, άλλωστε, οι Έλληνες πολίτες έφεραν για δεύτερη φορά το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και έκριναν ότι η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ό,τι εκφράζει το Ποτάμι, πρέπει να μην ξαναβρεθούν στην εξουσία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης, με δήλωσή του για το νομοσχέδιο σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, επισημαίνει πως «η χώρα πρέπει να πάψει να πηγαίνει από διαπλοκή σε διαπλοκή. Το Ποτάμι καταγγέλλει ότι με το νέο νόμο που ετοίμασε ο κ. Παππάς χρίζεται ο ίδιος ως ο μέγας καναλάρχης της χώρας. Αυτός θα αποφασίζει τον αριθμό των αδειών, αυτός θα αποφασίζει τα κριτήρια».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναρωτήθηκε: «πώς θα αποφασίζει; Θα παζαρεύει δηλαδή ο καθένας από τους καναλάρχες με τον υπουργό Επικρατείας, αν θα πάρει ή δε θα πάρει άδεια;».

Ο κ. Θοεδωράκης ζήτησε, τέλος, την ευθύνη για τις τηλεοπτικές άδειες να την έχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να «μην επιτρέψει να περάσουμε από τη διαπλοκή των 25 χρόνων σε μια καινούρια διαπλοκή όπου ένα πρόσωπο θα αποφασίζει ποιος θα παίρνει τις άδειες στην τηλεόραση». Πρόσκληση απηύθυνε και στα υπόλοιπα κόμματα για «να βάλουν ένα φραγμό σε αυτή την αυθαίρετη ενέργεια».

Σχετικές ειδήσεις