ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφί» Παυλόπουλου σε Φίλη: Οι τουρκικές ωμότητες κορυφώθηκαν με τη Γενοκτονία των Ποντίων

«Καρφί» Παυλόπουλου σε Φίλη: Οι τουρκικές ωμότητες κορυφώθηκαν με τη Γενοκτονία των Ποντίων

Με μια δήλωση που χαρακτηρίστηκε ως υπαινιγμός στις πρόσφατες τοποθετήσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη αναφορικά με τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε σήμερα, Τετάρτη (11/11/2015) στη σφαγή της Χίου, συμμετέχοντας στις επετειακές εκδηλώσεις του νησιού.

«Η σφαγή της Χίου ήταν απλώς ο προάγγελος της τουρκικής θηριωδίας, η οποία, στη συνέχεια, γιγαντώθηκε κατά του ελληνικού έθνους με την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

«Τη μνήμη αυτή του μαρτυρίου των προγόνων μας» είπε ο κ. Παυλόπουλος, «την κρατούμε άσβεστη στην ιστορική μας συνείδηση ως εθνικό χρέος. Και την υπενθυμίζουμε στο διηνεκές προς τη γείτονα Τουρκία όχι για λόγους εκδίκησης που, άλλωστε, είναι αίσθημα άγνωστο στον πολιτισμό των Ελλήνων. Αλλά και για να την ωθήσουμε ν’ αντιληφθεί, ιδίως υπό τη σημερινή κρίσιμη συγκυρία του προσφυγικού δράματος που αφορά πρωτίστως τον άνθρωπο και την αξία του, ότι η ειρηνική συνύπαρξη και ο αλληλοσεβασμός, με βάση τους κανόνες του συνόλου του διεθνούς δικαίου, θ’ αποτελούσε και ένα είδος έμπρακτης συγγνώμης, καθώς και ανάληψης των ευθυνών της έναντι της Ελλάδας και της ιστορίας της», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επίσης, αναφέρθηκε «στη βάρβαρη σφαγή της 30ής Μαρτίου 1822 από τους Τούρκους, που πότισε το δένδρο της Ελευθερίας, η οποία υπήρξε το επιστέγασμα της Εθνεγερσίας του 1821».

Σχετικές ειδήσεις