ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Επιθεωρεί hotspots σε Χίο και Λέρο

Τσίπρας: Επιθεωρεί hotspots σε Χίο και Λέρο

Εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στα δύο αυτά νησιά με σκοπό να επιθεωρήσει τα hotspots.

Λίγο πριν ταξιδέψει για Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να ενισχύσει με στοιχεία το πρωθυπουργικό του μπλοκάκι και να παρουσιάσει στέρεα επιχειρήματα στους ευρωπαίους κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής όπου θα κυριαρχήσει το προσφυγικό.

Το μεγάλο στοίχημα του πρωθυπουργού φαίνεται να είναι η αποτροπή τετελεσμένων σε ότι αφορά στην Frontex, αλλά αυτό που εκτιμούν διπλωματικές πηγές είναι πως «μάλλον δεν τον περιμένει κόκκινο χαλί όπως ενδεχομένως και να θέλει να πιστεύει, καθώς ορισμένα έχουν ήδη συναποφασισθεί».

Διόλου τυχαίο θεωρείται το πώς πριν από την Σύνοδο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των χωρών που εμφανίζονται περισσότερο διαλλακτικές στο προσφυγικό. Σε αυτήν την διάσκεψη θα συμμετέχει και η Ελλάδα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να τα πει κατ’ ιδίαν και με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου. Θα έχει ενδιαφέρον αυτή η συνάντηση καθώς θα είναι το πρώτο τετ α τετ των δύο πολιτικών ανδρών μετά τη λεκτική «μονομαχία» που ακολούθησε μεταξύ τους κατόπιν σβησίματος tweet του Αλέξη Τσίπρα περί… «νευρικών Τούρκων πιλότων».

Σχετικές ειδήσεις