ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα των βουλευτών που θέλουν τα αναδρομικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα των βουλευτών που θέλουν τα αναδρομικά
Ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης έστειλε σχετική επιστολή στον Φίλιππο Πετσάλνικο...

Στο θέμα των αναδρομικών των βουλευτών που έχει προκαλέσει την αγανάκτιση του κόσμου, επανέρχεται με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης ζητά τη δημοσίευση της λίστας με τα ονόματα των πρώην και νυν βουλευτών που ζητούν τα αναδρομικά.

Η επιστολή του έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ TΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

κ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Με την επιστολή μου επιθυμώ να επανέλθω στο εκκρεμές ζήτημα των αναδρομικών των βουλευτών και της δημοσιοποίησης των ονομάτων τους, το οποίο σκανδαλίζει δικαίως τον ελληνικό λαό και για το οποίο έως σήμερα δεν έχω λάβει απάντηση στην από 30-5-2011 επιστολή μου προς το πρόσωπό σας.

Συγκεκριμένα με την παραπάνω επιστολή ζητούσα τότε να αναλάβετε πρωτοβουλία ζητώντας εξ ονόματος του Κοινοβουλίου, τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των πρώην ή και νυν βουλευτών που ζητούν αναδρομικά. Το παραπάνω αίτημα το διετύπωσα μετά από την σχετική δημόσια δήλωση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρη, που υποστήριξε ότι αν διατυπωθεί επίσημο αίτημα του Κοινοβουλίου και με επίκληση λόγων δημοσίου συμφέροντος, τότε και αυτός ως Πρόεδρος της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα συμφωνήσει για την δημοσιοποίηση των ονομάτων των προσώπων που προσφεύγουν στο δικαστήριο.

Με βάση τα παραπάνω σας ζητώ να ορίσετε το συντομότερο δυνατό, μια συνάντηση μαζί σας με αντικείμενο τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει ή προγραμματίσει για το σημαντικό αυτό ζήτημα, με γνώμονα την ανταπόκριση στο πιεστικό λαϊκό αίτημα για διαφάνεια και δικαιοσύνη.

Με τιμή

Δημήτρης Παπαδημούλης

Βουλευτής Β’ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ