ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη:Υπάρχει κίνδυνος μείωσης των κύριων συντάξεων

Γεροβασίλη:Υπάρχει κίνδυνος μείωσης των κύριων συντάξεων

Αν δεν περάσει η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, υπάρχει ο κίνδυνος μείωσης των κύριων συντάξεων, τόνισε η Ολγα Γεροβασίλη απευθυνόμενη προς τους αγρότες αλλά και σε όσες κοινωνικές ομάδες αντιδρούν στην κυβερνητική πρόταση.

«Εάν δεν παλέψουμε σκληρά μπορεί να επικρατήσει η άποψη του ΔΝΤ και να υπάρξει μείωση συντάξεων», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στο Mega, ενώ προειδοποίησε επίσης ότι χωρίς μεταρρύθμιση υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχει δυνατότητα καταβολής συντάξεων μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η κ. Γεροβασίλη παραδέχθηκε ότι οι εταίροι έχουν ενστάσεις στο ύψος των ποσοστών αναπλήρωσης, αλλά αρνήθηκε ότι έχουν ασκηθεί πιέσεις. Οι συζητήσεις, εξήγησε, γίνονται ακόμα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, τα οποία δεν έχουν αρμοδιότητα να ασκήσουν πολιτικές πιέσεις.

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως αντιλαμβάνεται το λόγο που βρίσκονται στις εθνικές οδούς, λέγοντας ότι υπάρχει συσσωρευμένη κούραση από τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων που «έπληξαν τον αγροτικό κόσμο», ενώ σπέκλεισε το ενδεχόμενο βίαιης καταστολής των αγροτικών μπλόκων.

Σχετικές ειδήσεις