ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαντοπούλου για Σύνοδο: Επιλεκτική χρεοκοπία των Οίκων Αξιολόγησης

Διαμαντοπούλου για Σύνοδο: Επιλεκτική χρεοκοπία των Οίκων Αξιολόγησης
Την επιλεκτική χρεοκοπία των Οίκων Αξιολόγησης "βλέπει" στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα η υπουργός Παιδείας...

Την επιλεκτική χρεοκοπία των Οίκων Αξιολόγησης "βλέπει" στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία για μια ακόμα φορά ζητά να υπάρξει συναίνεση στην απόφαση την οποία χαρακτηρίζει ιστορική.

Σε συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα, η κ. Διαμαντοπούλου ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει νέο Μνημόνιο και πως το Μεσοπρόθεσμο με τους εφαρμοστικούς νόμους θα δημιουργήσουν ένα θετικό υπόβαθρο για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η χώρα.

Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής παρέχει, σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου, την αναγκαία ασφάλεια ώστε να κινηθούν δημιουργικά οι δυνάμεις της παραγωγής και της εργασίας και να σταματήσει το άγχος της καθημερινής ανασφάλειας στην οικονομία.

Όσον αφορά στις αντιδράσεις που υπάρχουν και από την ΠΑΣΠ στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η αρμόδια υπουργός τονίζει πως έχει έρθει πλέον η ώρα όλοι μαζί "να αλλάξουμε το νοσηρό φαινόμενο της αντιμετώπισης του δημοσίου πανεπιστημίου ως κομματικού φέουδου".