ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Reuters: Ισχνές οι πιθανότητες για άμεση συμφωνία με τους δανειστές – Τι φοβάται η κυβέρνηση

Reuters: Ισχνές οι πιθανότητες για άμεση συμφωνία με τους δανειστές – Τι φοβάται η κυβέρνηση

Με την πλάτη στον τοίχο έχει βρεθεί η κυβέρνηση καθώς «βλέπει» να έρχεται στενότητα στη ρευστότητα και να μην κλείνει άμεσα η συμφωνία με τους δανειστές για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

ΤΙ ΗΘΕΛΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ – ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΤΟ EUROGROUP

Ο …εφιάλτης της κυβέρνησης φαίνεται να είναι η έλλειψη ταμειακών διαθέσιμων, όπως άλλωστε προειδοποίησε προ ημερών ο επικεφαλής του ΕυρωπαϊκούΤαμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ και για το λόγο αυτό σαρώνει τα αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ, του ΟΑΕΔ, της Βουλής και του Ταμείου Νομικών.

Την δυσχερέστατη θέση που έχει βρεθεί η κυβέρνηση αποτυπώνει δημοσίευμα του Reuters το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 25 Απριλίου, στο οποίο σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επιθυμούσε συμφωνία πριν το Πάσχα, ωστόσο οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το Reuters είναι αναιμικές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Eurogroup μπορεί να συγκληθεί τη Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου μόνο αν κλείσει το «πακέτο» με τα κανονικά και προληπτικά μέτρα, ώστε να εξεταστεί η πρόοδος του προγράμματος.

Την ίδια στιγμή, παραμένει ασαφές αν θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Σε άλλο του δημοσίευμα, το Reuters επικαλείται δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος από το Βερολίνο σημείωσε ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν θα γίνει σύγκληση του Eurogroup για την πορεία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

«Δεν ξέρω αν θα συναντηθούμε την Πέμπτη. Ακόμη εργαζόμαστε επ’ αυτού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις