ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Μόνο ο Ιησούς Χριστός θα αγόραζε χρεωμένες ΔΕΚΟ!

Σπίρτζης: Μόνο ο Ιησούς Χριστός θα αγόραζε χρεωμένες ΔΕΚΟ!

Η μεταφορά των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο δεν συνεπάγεται την ιδιωτικοποίησή τους, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, στο ίδιο πνεύμα με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος, διαβεβαίωσε ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και τον οργανισμό Κτιριακές Υποδομές.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των συναρμόδιων κοινοβουλευτικών Επιτροπών επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ., ο κ. Σπίρτζης διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα ως προς τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, τόσο στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, όσο και στις Κτιριακές Υποδομές.

Καθυσηχάζοντας τις αντιδράσεις των εκπροσώπων των εργαζόμενων, οι οποίοι ζήτησαν να πληροφορηθούν για το μέλλον των δύο οργανισμών, ενημέρωσε ότι θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορο Βερναρδάκη.

«Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Με τους κανόνες της αγοράς που επικαλείται η νεοφιλελεύθερη πτέρυγα της Βουλής κι όσες την αβαντάρουν, δεν μπορεί να υπάρξει ιδιώτης να αγοράσει εταιρεία που έχει 800 εκατ. ευρώ δάνεια και δεν έχει περιουσία αλλά πολλά εκατομμύρια διεκδικήσεις, εκτός αν κατέβει ο Ιησούς Χριστός να την αγοράσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε πως δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η μεταφορά ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο σημαίνει ιδιωτικοποίηση και ξεκαθάρισε ότι αρμόδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι το ΤΑΙΠΕΔ. Καταλόγισε, δε, στην αντιπολίτευση «προπαγανδιστική τακτική» και «επιλογή υπονόμευσης», όταν υποστηρίζει ότι η ένταξη των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο συνεπάγεται αυτομάτως και την ιδιωτικοποίησή τους.

Γεωργιάδης: Ο Σπίρτζης έδινε έργα στον Χρήστο Καλογρίτσα

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντάς τον πρωταγωνιστή του «Καλογρίτσας gate».

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι είναι εκείνος που έδινε τα έργα στον Χρήστο Καλογρίτσα και «κανόνιζε τα δάνεια στην Τράπεζα Αττικής».

Ο κ. Γεωργιάδης, επιτέθηκε με υβριστικές εκφράσεις πως τον κ. Σπίρτζη και είπε πως αντί να σηκωθεί να φύγει «έχει τα μούτρα να εμφανίζεται και στη Βουλή».

Οι αναφορές αυτές του κ. Γεωργιάδη, προκάλεσαν τις σφοδρές αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους αποκάλεσε «υποκριτές και φαρισαίους», ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε να απαλειφθούν από τα πρακτικά της Βουλής οι συγκεκριμένες φράσεις του βουλευτή της ΝΔ, εναντίον υπουργών και συναδέλφων τους.

Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τους υπουργούς ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο όταν λένε ότι δεν ιδιωτικοποιούνται οι ΔΕΚΟ, που εντάσσονται στο Υπερταμείο και υποστήριξε ότι πρόκειται περί εν δυνάμει ιδιωτικοποίηση, αφού για 99 χρόνια το Υπερταμείο θα είναι αρμόδιο να αποφασίσει γι’ αυτό. «Εάν οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση προσπαθούσε να ψηφίσει αυτό το πράγμα που φέρνετε εσείς, θα ήταν χιλιάδες κόσμος έξω κι ο κ. Τσακαλώτος μαζί, όπως έκανε την εποχή των αγανακτισμένων και θα φωνάζατε για το ξεπούλημα. Αλλά τώρα για τις καρεκλίτσες σας πάνε αυτά. Για να μείνετε εσείς βουλευτές ό,τι και να σας φέρει ο Τσίπρας θα το ψηφίσετε και θα βρίσκετε μια ωραία δικαιολογία. Κοροϊδέψατε τους ψηφοφόρους σας. Μια χαρά όλα τα ιδιωτικοποιείτε. Αφού εγώ, που είμαι φανατικός υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων, δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω πια», είπε ακόμη, απευθυνόμενος προς τα έδρανα της συμπολίτευσης.

«Εμείς έχουμε επιδείξει το ήθος που πρέπει να έχουμε μέσα στο Κοινοβούλιο. Θλίβομαι για την κατάσταση που φέρατε την χώρα μας» απάντησε προς τον κ. Γεωργιάδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δημαράς.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Υπερψηφίστηκε από τις Επιτροπές το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Σχετικές ειδήσεις