ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β.Λεβέντης: Μόνο με οικουμενική θα βγούμε από την κρίση

Β.Λεβέντης: Μόνο με οικουμενική θα βγούμε από την κρίση

Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση οικουμενική, μόνο έτσι θα βγούμε από την κρίση, δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην ΕΡΤ1. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ακόμη ότι οι ξένοι παράγοντες επιθυμούν μα σχηματιστεί μια κυβέρνηση ευρέως πέλματος για να υπάρξει πολιτική σταθερότητα και να έρθουν να επενδύσουν.

Ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε την ανάγκη να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις και μετά η χώρα μας να αξιώσει διευθέτηση του χρέους. Ο πρόεδρος της Κεντρώων, είπε ακόμη πως πρέπει να χτυπηθούν τα φαινόμενα παθογενειών, όπως η αξιολόγηση στο δημόσιο για να εντοπιστούν οι αργόμισθοι και τόνισε με έμφαση ότι "δεν είμαι υπέρ των απολύσεων, αλλά οφείλουμε έναντι των ευσυνείδητων εργαζομένων να βρούμε ποιοι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους".

Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε πως το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πήρε απόφαση να μην ληφθούν άλλα αντιλαϊκά μέτρα, διαφορετικά το κόμμα τους δεν μπορεί να ασκεί την εξουσία, γεγονός που ερμηνεύεται με πρόωρες εκλογές, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης, προσθέτοντας ότι η σύνδεση που έκανε ο πρωθυπουργός -χρέος τώρα και εκλογές το 2019- οδηγούν αβίαστα σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με δεδομένο ότι οι Γερμανοί δεν συζητούν για το χρέος πριν το 2018.

Ο κ. Λεβέντης με αφορμή την μεγάλη εκδήλωση του κόμματος αύριο Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στο Γκάζι, Καστοριάς 34, αίθουσα Αθηναΐς στον Κεραμεικό στις 7 το απόγευμα, απήθυνε πρόσκληση στους πολίτες για να παρακολουθήσουν την ομιλία και να προσέλθουν στην εκδήλωση. Να σημειωθεί, πως η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του κόμματος και την πορεία στην κοινωνία όλων των στελεχών της Ένωσης Κεντρώων.

Σχετικές ειδήσεις