ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες: Προβληματισμός στο Μαξίμου - Τι συζητήθηκε στο πολιτικό συμβούλιο

Τηλεοπτικές άδειες: Προβληματισμός στο Μαξίμου - Τι συζητήθηκε στο πολιτικό συμβούλιο

Περισσότερες από 3 ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις τρέχουσες εξελίξεις μετά και την απόφαση του ΣτΕ, με τα στελέχη να εκφράζουν δυσαρέσκεια και σκεπτικισμό για την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέστησε ψυχραιμία και τόνισε για μια ακόμη φορά πως καμία κυβέρνηση δεν έπεσε από την κατάργηση ενός νόμου.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα δεχτεί «πόλεμο» από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης και συνέστησε ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και προσήλωση στους στόχους της κυβέρνησης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ρυθμιστεί προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο, μέχρι τη διεξαγωγή του διαγωνισμού αδειοδότησης και την προσωρινή ανακήρυξη των αδειούχων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε, η νέα νομοθετική πρωτοβουλία, να είναι έτοιμη για κατάθεση, έως την ερχόμενη Δευτέρα (31/10/2016).

Πριν από την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης, όμως, θα γίνει προσπάθεια συγκρότησης νέου ΕΣΡ. Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, και του ζήτησε ακριβώς να συγκαλέσει τη Διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα, με αυτό το θέμα.

Σχετικές ειδήσεις