ΠΟΛΙΤΙΚΗ

”Την ανάγκην φιλοτιμίαν εποίησε”

”Την ανάγκην φιλοτιμίαν εποίησε”
Την απόφαση της Τουρκίας να επιστρέψει ορισμένα από τα ακίνητα που είχε κατασχέσει το τουρκικό κράτος, σχολίασε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Την απόφαση της Τουρκίας να επιστρέψει στα Ελληνορθόδοξα κοινωφελή ιδρύματα ορισμένα από τα ακίνητα που είχε κατασχέσει το τουρκικό κράτος, σχολίασε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«”Την ανάγκην φιλοτιμίαν εποίησε” ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την πρόσφατη τροποποίηση του νόμου περί βακουφίων, με την οποία επιστρέφονται στα Ελληνορθόδοξα (αλλά και στα άλλα μειονοτικά, μη μουσουλμανικά…) κοινωφελή ιδρύματα ορισμένα από τα ακίνητα, που έχουν κατασχεθεί από το τουρκικό κράτος. Κι αυτό γιατί πρόλαβε έτσι την βεβαία καταδίκη της Τουρκίας από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για την καταβολή πολύ μεγαλυτέρων αποζημιώσεων στους δικαιούχους, ενώ απέφυγε και άλλες διπλωματικές και πολιτικές παρενέργειες, που αφορούν στην γενικότερη εικόνα της Τουρκίας και στις σχέσεις της με την Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.