ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση - σοκ για τον Τσίπρα: Δεν πείθει η «σκληρή διαπραγμάτευση»

Δημοσκόπηση - σοκ για τον Τσίπρα: Δεν πείθει η «σκληρή διαπραγμάτευση»

Ειδήσεις | Δημοσκόπηση: Νέο «χαστούκι» για την κυβέρνηση, η οποία βλέπει τους πολίτες να της γυρνούν την πλάτη -Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται τα δημοσκοπικά ποσοστά τουΣΥΡΙΖΑ, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει ότι διαπραγματεύεται με τους δανειστές - Δημοσκόπηση σοκ για τον Τσίπρα.

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - Η ΝΔ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ 33% ΕΝΑΝΤΙ 15,5% ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ηχηρό «κόλαφο» για τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνιστούν τα ευρήματα έρευνας σύμφωνα με την οποία η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης και ανάμεσα τους οι περισσότεροι από όσους ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές απορρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα για τους λόγους που καθυστερεί το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Σε νέα δημοσκόπηση που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να παγιώνει το υψηλό προβάδισμά του, με τη διαφορά να φτάνει στη συγκεκριμένη έρευνα το 17,5%.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 33% έναντι 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 7% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων δεν καταφέρνουν να πιάσουν το όριο του 3% για την είσοδό τους στη Βουλή.

To 86% των ερωτηθέντων - σχεδόν εννέα στους δέκα Έλληνες – πιστεύουν πως τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, 8% προς τη σωστή και 6% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Μόνο το 18% συμφωνεί ότι ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές για την εθνική υπερηφάνεια και το καλό της χώρας, ενώ το 73% εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας καθυστερεί να ολοκληρώσει τη β’ αξιολόγηση γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος και θέλει να παραμείνει στην εξουσία.

Επίσης, 3,5% των ερωτώμενων θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποίησε πολλά από όσα είχε εξαγγείλει, 33% εκτιμά ότι προσπάθησε να υλοποιήσει πολλά από τα μέτρα που εξήγγειλε αλλά απέτυχε, 59,5% δηλώνει ότι ενδιαφέρεται πρωτίστως να παραμείνει στην εξουσία παρά να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της και 4% απαντά δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Τo 19% των ερωτηθέντων θέλει να εξαντλήσει το τέλος της τετραετίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, 30% επιθυμεί πρόωρες εκλογές, 38% θέλει να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, ενώ 13% απαντά κάτι άλλο ή δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Το 20% των ερωτώμενων επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις επόμενες εκλογές, το 36% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ ή κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, 13% απαντά αυθόρμητα ότι θέλει οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας ενώ 31% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για τις δημοσκοπήσεις