ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Εντός Μαΐου η ρύθμιση για 30.000 συμβασιούχους

Σκουρλέτης: Εντός Μαΐου η ρύθμιση για 30.000 συμβασιούχους

Ρύθμιση για την εργασιακή εξασφάλιση έως 30.000 συμβασιούχων εντός του Μαϊου προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο aftodioikisi.gr, ξεκαθάρισε πως αυτό θα γίνει μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ. «Είμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την κ. Γεροβασίλη, η οποία είναι και η καθ’ ύλην αρμόδια για το θέμα των συμβασιούχων».

Ο υπουργός Εσωτερικών, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως υπάρχουν χιλιάδες συμβασιούχων που δουλεύουν εδώ και χρόνια κυρίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και έκανε λόγο για μια υποχρέωση της πολιτείας να απαντήσει σε αυτή την ελληνική εκδοχή εργαζομένων.

«Έχω συναντήσει σε περιοδείες εργαζομένους που δουλεύουν 14 χρόνια σε συγκεκριμένα προγράμματα, στο "Βοήθεια στο Σπίτι" με ανανεούμενες συμβάσεις. Ή άλλους που μπορεί να δουλεύουν στους παιδικούς σταθμούς κλπ. Και ρωτώ; Είναι αυτός ο εργαζόμενος συμβασιούχος; Είναι λοιπόν κάτι που πρέπει να το αποκαταστήσουμε ως εργασιακή σχέση» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, αυτό που χρειάζεται είναι ένα στρογγυλό τραπέζι των πολιτικών δυνάμεων που συμμετέχουν σε αυτή τη Βουλή για να απαντήσουμε σε αυτή την παθογένεια της ελληνικής δημόσια διοίκησης. Επισήμανε ακόμη πως σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ανθρώπους που έχουν αρχίσει να εργάζονται πολύ πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας.

Τα κριτήρια

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια τα οποία θα προβλέπει η κυβερνητική πρόταση για την αποκατάσταση των συμβασιούχων, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει πως τα δύο βασικά θα είναι χρόνος απασχόλησης και ο χαρακτήρας της κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών. Λέει όμως ότι είναι πιθανό να υπάρξουν και άλλα.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, αναφέρει πως το ΑΣΕΠ θα έρθει να πιστοποιήσει τη διαδικασία, ενώ η κυβέρνηση θα δώσει ένα πλαίσιο αρχών και κριτηρίων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η δυσκολία δεν είναι στην χαρτογράφηση, όσο στην αναγκαία πολιτική συνεννόηση. Τονίζει ακόμη ότι με την αποκατάσταση της πραγματικής εργασιακής σχέσης των συμβασιούχων αυτών δεν θα υπάρξει αύξηση των εργαζομένων στο Δημόσιο.