ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές Σαββίδη κατά ΝΔ: Με λένε «ξένο», «Ρώσο» και «ολιγάρχη»

Βολές Σαββίδη κατά ΝΔ: Με λένε «ξένο», «Ρώσο» και «ολιγάρχη»

Ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ απαντά στις επιθέσεις που δέχεται και ξεκαθαρίζει πως δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί με την πολιτική

Αναφορικά με όσους τον κατηγορούν ότι εκφράζει πολιτικές απόψεις ο κ. Σαββίδης ξεκαθαρίζει πως ως πολίτης έχει το δικαίωμα να διατυπώνει τη δική του πολιτική άποψη υπερασπιζόμενος παράλληλα τον εαυτό του από ανθρώπους που τον χαρακτηρίζουν «ξένο», «Ρώσο» και «ολιγάρχη».

Ερωτηθείς για τη δήλωσή του ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός», ο ομογενής επιχειρηματίας απαντά: «Αναμφισβήτητα προβλέπω και εκφράζω δημόσια την άποψή μου, μέσω ανάλυσης συγκεκριμένων γεγονότων. Δεν βλέπω ξεκάθαρες προϋποθέσεις έτσι ώστε, το αμέσως προσεχές διάστημα, η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα δεξιών αντιλήψεων, στην υλοποίηση των οποίων δεν συμβάλλει, να έχει επιτυχία».

Ο κ. Σαββίδης στρέφει τα βέλη του και κατά στελεχών της ΝΔ που τον κατηγορούν πως δεν αντιλαμβάνεται την έννοια της Δημοκρατίας. «Πιστέψτε με, εγώ συμμερίζομαι βαθιά την έννοια της Δημοκρατίας και είμαι πεπεισμένος πως στη Δημοκρατία υπάρχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Τις δικές μου υποχρεώσεις τις εκπληρώνω ποιοτικά και ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη, μεταξύ άλλων. Είμαι σίγουρος ότι είναι μακράν μη δημοκρατικό, την περίοδο αύξησης της ξενοφοβίας και της ενεργοποίησης των αναγκαστικών μεταναστευτικών διαδικασιών, το να σε κατηγορούν με την ιδιότητα του "ξένου", του "Ρώσου" ή ακόμη και του "ολιγάρχη"... Ναι, όλοι εμείς, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και σε διαφορετικές περιόδους, είμαστε απόγονοι μεταναστών. Και το δημοκρατικό θα ήταν να εκδηλώνουμε τα στοιχεία της φιλοξενίας και του σεβασμού», αναφέρει ο κ. Σαββίδης.