Σκουρλέτης: Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, εάν πιάσουμε το στόχο του 2018

Newsbomb

Σκουρλέτης: Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, εάν πιάσουμε το στόχο του 2018

Πάνος Σκουρλέτης | Ειδήσεις: Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, άφησε την Τρίτη (09/05/2017) ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί το ελληνικό πρόγραμμα με τους δανειστές, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι για το 2018.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM», ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως η κυβέρνηση επιθυμεί «η χώρα να καταφέρει να βγει στις αγορές και να πάψει να δανείζεται με όρους Μνημονίου».

«Ασφαλώς και υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης και αλλοίμονο αν δεν υπήρχε. Αυτό πια θα ήταν το τέλος της Δημοκρατίας και της πολιτικής. Πολλά πράγματα έχουν υπογραφεί από τη μία και την άλλη πλευρά και πολλά πράγματα έχουν προστεθεί και από τις δύο πλευρές», είπε ο υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης είδαμε απαιτήσεις από μέρους των δανειστών οι οποίες δεν προβλέπονταν με απόλυτη σαφήνεια από το αρχικό πρόγραμμα. Και ήταν ένα σημείο ισορροπίας, ανάμεσα στο ΔΝΤ και κυρίως τη Γερμανία. Άρα οι συσχετισμοί είναι αυτοί που μετράνε, η κατάσταση της χώρας, τότε, όταν θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, είναι όλα αυτά τα οποία πρέπει να δούμε και βέβαια και τον πολιτικό χάρτη των χωρών της Ευρώπης που θα μας επιτρέψουν να βάλουμε θέματα υπό διαπραγμάτευση».

«Θεωρώ ότι αν έχουμε πάει καλά και αυτό σημαίνει ότι θα έχει αναγνωριστεί συνολικά και από τις αγορές, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε και τη δυνατότητα να δανειστούμε από μόνοι μας. Αρα οι στόχοι των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, που τελικά για να πιαστούν επιβάλλουν αυτά τα μέτρα, θα είναι στόχοι που δεν θα βασίζονται πουθενά, δεν θα καλύπτουν καμία αναγκαιότητα και νομίζω ότι τότε θα μπορούμε να ξανασυζητήσουμε», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο Πάνος Σκουρλέτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved