ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Παναγιωτόπουλος: Στα ύψη η αξιοπιστία Σαμαρά στο ΕΛΚ

Π. Παναγιωτόπουλος: Στα ύψη η αξιοπιστία Σαμαρά στο ΕΛΚ
Δικαιώθηκαν οι θέσεις του Σαμαρά για την αποτυχία του Μνημονίου, λέει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ...

Αλλαγή κλίματος για τον Αντώνη Σαμαρά στους κόλπους του Ε.Λ.Κ, αποκάλυψε μέσω του ΑΝΤ1 97,2, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Αυτή τη στιγμή η αξιοπιστία του Αντώνη Σαμαρά σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι στα ύψη γιατί όλοι θυμούνται ότι ήταν ο μόνος, τη στιγμή που όλοι τον πίεζαν από την αρχή, όλοι οι άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες να συναινέσει στο θέμα του μνημονίου, που έλεγε όχι δεν το ψηφίζω γιατί δεν βγαίνει. Και εξηγούσε γιατί δεν βγαίνει, και έλεγε ότι κρατήστε αυτά που σας λέω, τώρα διαφωνείτε, τώρα σας προκαλώ δυσφορία κρατήστε τα γιατί θα βγούνε», είπε χαρακτηριστικά, επικαλούμενος την προσωπική του αντίληψη επί του θέματος.

Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει

«Tο ότι το κυβερνητικό επιτελείο δεν χειρίζεται καλά αυτή την υπόθεση το νομίζω ότι έχει καταλάβει κάθε έλληνας, ακόμα και ο πιο απομακρυσμένος από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Δυστυχώς η κυβέρνηση έχει αποτύχει και έχει αποτύχει όχι γιατί μόνο διακρίθηκε για μεγάλες επιδόσεις ανικανότητας, αλλά γιατί και η συνταγή που εκλήθη να εφαρμόσει, ήταν από την αρχή λάθος, η συνταγή δηλαδή του μνημονίου», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη που οι προβλέψεις της, έγιναν πραγματικότητα.

Συμπεριφορά διεθνούς ταραχοποιού η Τουρκία

Ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ, σχολίασε και τα εθνικά ζητήματα, λέγοντας πως η Τουρκία τον τελευταίο καιρό εμφανίζει μια συμπεριφορά «διεθνούς ταραχοποιού» και πως ενώ η κυβέρνηση Ερντογάν έχει φυλακίσει πάνω από 300 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων , την ίδια στιγμή, έχει υιοθετήσει την» έξαλλη εθνικιστική προπαγάνδα των ίδιων των στρατηγών».
«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε κυρίαρχου κράτους, όπως είναι η Κυπριακή δημοκρατία, μέσα στη δική του ΑΟΖ να κάνει έρευνες στον υποθαλάσσιο χώρο. Άρα η Τουρκία δεν έχει κανένα λόγο να εκβιάζει, να απειλεί. Ό,τι προκύψει σε όφελος από αυτές τις έρευνες ανήκει σε όλους τους πολίτες τις ενιαίας Κύπρου», ξεκαθάρισε, σημειώνοντας πως η γείτονα δεν έχει κανένα λόγο να εκβιάζει, να εκφοβίζει, και να απειλεί