ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομολογία ΠΑΣΟΚ: «Δεχόμαστε και το γιαούρτωμα…»

Ομολογία ΠΑΣΟΚ: «Δεχόμαστε και το γιαούρτωμα…»
Κρίση ειλικρίνειας κατέλαβε τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη...

Κρίση ειλικρίνειας κατέλαβε τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος ομολόγησε σήμερα: «Ήρθε η ώρα του λογαριασμού για όλους... Μέχρι και το γιαούρτωμα δεχόμαστε, καθώς όλοι έχουμε ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί».

Ερωτηθείς για τους 300 χιλιάδες καταναλωτές της ΔΕΗ που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα, καθώς έχουν κάνει ρύθμιση και στο νέο ειδικό τέλος για τα ακίνητα δεν υπάρχει πρόβλεψη, με αποτέλεσμα να πρέπει να το καταβάλουν όλο μαζί, ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ απάντησε γενικόλογα και αόριστα.

Όπως είπε, το πιθανότερο είναι να μην μπορεί να γίνει τίποτα, καθώς το κράτος δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει πόσοι από αυτούς που έχουν κάνει ρύθμιση έχουν πραγματική ανάγκη και πόσοι όχι.

Το ίδιο θα ισχύσει -όπως είπε- και για όσους επιδοτούμενους άνεργους θα πληρώσουν το χαράτσι, αφού το κράτος αδυνατεί να ξεχωρίσει αυτούς που ζουν μόνο με αυτό το επίδομα από εκείνους που έχουν κι άλλες πηγές εσόδων ή περιουσιακά στοιχεία.

Εν κατακλείδι, ο κ. Ξυνίδης παραδέχθηκε πως ο άνεργος που ζει με τα 450 ευρώ από το Ταμείο Ανεργίας θα πληρώσει την έλλειψη κρατικών μηχανισμών ελέγχου.

Εξ ου και ο εξωραϊσμός του γιαουρτώματος.

Και εις ανώτερα!