Λαμία: Ομιλία Τσίπρα στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο

Λαμία: Ομιλία Τσίπρα στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο

Στη Λαμία μεταβαίνει σήμερα, Πέμπτη (27/07/2017) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για το 2ο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο.

Στις 19:30 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η ομιλία του, στο περιφερειακό Δημοτικό Θέατρο Ρούμελης.

Μετά την ώθηση που κατέγραψε η ελληνική οικονομία, κατά τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, η παραγωγική ανασυγκρότηση εισέρχεται πλέον σε πιο ουσιαστικό στάδιο. Αυτό διαφάνηκε άλλωστε και από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο οποίος μίλησε για τον σχεδιασμό της χώρας στη μεταμνημονιακή περίοδο, με αναπτυξιακούς όρους και όχι με ευχολόγια.

Ο Αλέξης Τσιπρας προανήγγειλε δίκαιη ανάπτυξη που θα επιστρέψει στην κοινωνία μέρος των θυσιών που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια, και αυτή η ανάπτυξη περνά από την τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως άλλωστε είχε υπογραμμίσει ο ίδιος, κατά τη συνάντησή του με τους 13 περιφερειάρχες, κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα τις αναπτυξιακές δυνατότητες και τις ανάγκες των πολιτών όσο η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία και καλείται να ξεπεράσει τα κομματικά πλαίσια και να λειτουργήσει συλλογικά υπέρ του κοινού καλού. Για τον σκοπό αυτό η κυβέρνηση θα διαθέσει κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που διαθέτει, είτε μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, είτε μέσω κοινοτικών προγραμμάτων, είτε μέσω ΕΣΠΑ.

Η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί στρατηγικό στόχο για την κυβέρνηση και αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται καλύτερα, όταν τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι περιφέρειες και οι δήμοι. Η πολύ καλή παρουσίαση του προηγούμενου συνεδρίου στη Δυτική Μακεδονία, το οποίο έκλεισε με την ανακοίνωση της δημιουργίας Αναπτυξιακού Ταμείου Δυτικής Μακεδονίας που αποτελούσε αίτημα της περιφέρειας εδώ και πολλά χρόνια.

Πηγή: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων