ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…»

«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…»
Επίθεση Νικολόπουλου στην κυβέρνηση για τα ιδιόχειρα σημειώματα που απαιτεί η Τρόικα...

«Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει δεσμεύσεις με μια κουτοπονηριά, λέει σε όλα ναι, τις οποίες δεν μπορεί, δεν θέλει, δεν ξέρω ακριβώς – μάλλον και τα δυο είναι, να τις φέρει εις πέρας. Ε λοιπόν μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα λέει ο λαός», σημείωσε με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 97,2, ο τομεάρχης εργασίας, Νίκος Νικολόπουλος.

«Ζητά λοιπόν από τον Αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβερνήσεως (σ.σ. η τρόικα) να τους στείλει ιδιόχειρο σημείωμα όρκο υποταγής και πίστης, γιατί δεν φτάνει ο λόγος, δεν είναι ο λόγος τους συμβόλαιο όπως δεν ήταν συμβόλαιο και με τον ελληνικό λαό. Αλλά νόμιζαν ότι θα μπορούν να κοροϊδεύουν και τους κουτόφραγκους όπως κορόιδεψαν εμάς που έλεγαν ότι υπάρχουν λεφτά. Εμείς λοιπόν αποτελούμε μια άλλη πρόταση, μια άλλη λύση και για αυτό και δεν μπορούμε να συμπράξουμε, να πάμε σε μια κυβέρνηση μαζί. Γι αυτό είπε ο Σαμαράς εκείνο το υψηλού ρίσκου κατ’ εμέ, από τη Θεσσαλονίκη, ότι ακόμα και αν γίνουν εκλογές και είμαι πρώτο κόμμα και δεν έχω αυτοδυναμία, άκουσε ελληνικέ λαέ θα ξαναπάω σε εκλογές. Θα ξαναπάω σε εκλογές γιατί έχω την εντύπωση ότι μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και αποφασιστικότητα και σοβαρότητα θα μπορέσει πραγματικά να φέρει καλύτερα αποτελέσματα στη διαπραγμάτευση…», παραδεχόμενος εμμέσως -για πρώτη ίσως φορά δημοσίως- τη συζήτηση που προκάλεσε η αποστροφή Σαμαρά, στη ΔΕΘ, ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα ξαναπάει σε κάλπες. .

«Έπαθαν συγκοπή στην τρόικα, όταν τους εξηγήσαμε…»

«Και εμείς θέλουμε να περιορίσουμε και το δημόσιο τομέα αλλά και τις δαπάνες να περικόψουμε αλλά να κόψουμε το λίπος όχι το κόκαλο, γιατί αν κόψουμε τα κόκαλα μας δεν θα μπορέσουμε να σταθούμε. Εμείς λοιπόν λέμε ναι αξιοποίηση αλλά λέμε όχι ξεπούλημα…. Όταν είπαμε στην τρόικα έχετε υπολογίσει τα επιδόματα ανεργίας; Έχετε υπολογίσει στις 200.000 απολυμένους ας υποθέσουμε την αποζημίωση τους που προβλέπεται από το ελληνικό δίκαιο από την εργατική νομοθεσία; Ξέρετε τι έπαθαν; Έπαθαν συγκοπή», πρόσθεσε εμφατικά, προσθέτοντας. πως έβαλαν το κομπιουτεράκι κάτω να υπολογίσουν πόσο στοιχίζει η απόλυση ενός ανθρώπου που δουλεύει 20-25-30 χρόνια.