Τσίπρας για ΦΠΑ: Η πολιτεία στηρίζει έμπρακτα τη νησιωτικότητα

Newsroom Newsroom

Τσίπρας για ΦΠΑ: Η πολιτεία στηρίζει έμπρακτα τη νησιωτικότητα

«Η διατήρηση χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται την πίεση της προσφυγικής κρίσης, είναι ένα μόνο μέτρο ενίσχυσής τους».

Αυτό σημειώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με την παράταση στη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου (Μυτιλήνη, Λέρο, Κω, Σάμο και Χίο).

Σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός σημειώνει ακόμη πως: «Εξισώνοντας το κόστος μετακίνησης, πιλοτικά για το 2018 και με προγραμματισμένη επέκταση του μέτρου για το 2019, η πολιτεία στηρίζει έμπρακτα τη νησιωτικότητα».

Η διατήρηση χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται την πίεση της προσφυγικής κρίσης, είναι ένα μόνο μέτρο ενίσχυσής τους. Εξισώνοντας το κόστος μετακίνησης, πιλοτικά για το 2018 και με προγραμματισμένη επέκταση του μέτρου για το 2019, η πολιτεία στηρίζει έμπρακτα τη νησιωτικότητα.

A post shared by Alexis Tsipras, Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) on Jun 30, 2018 at 5:01am PDT

Να σημειωθεί πως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφορικά με το ζήτημα, που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, επικυρώνει τις ανακοινώσεις που είχε κάνει ο κ. Τσίπρας από τις Βρυξέλλες.

Οι δήμαρχοι των ενδιαφερομένων νησιών, καθώς και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved