ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης μετά την παραίτηση Τόσκα

Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης μετά την παραίτηση Τόσκα

Μπαράζ ανακοινώσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά την αποδοχή της παραίτησης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη από τον πρωθυπουργό

Για «όψιμη αποδοχή» της παραίτησης του Νίκου Τόσκα κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία.

Όπως σχολιάζει, «οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν το θάρρος να τις αναλάβουν, έντεκα ημέρες μετά την τραγωδία. Η παραίτηση του κ. Τόσκα είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα».

«Απ' ό,τι φαίνεται τελικά δεν τα έκανε όλα τόσο τέλεια και ένιωσε την ανάγκη ο κατά τους τύπους Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δηλώσει εκ νέου παραίτηση» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, υποστηρίζοντας ότι «αρχίζει έτσι να ξηλώνεται το πουλόβερ της μέχρι πρότινος αλάθητης πολιτικής ηγεσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

«Η μικροψυχία έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης» αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, με αφορμή την αντίδραση του αρχηγού της ΝΔ στην παραίτηση του Νίκου Τόσκα.

«Δεν μας ξαφνιάζει η αντίδραση της ΝΔ στην παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να εκμεταλλευτεί μια εθνική τραγωδία, για να καρπωθεί πολιτικά οφέλη και μόνο. Αυτό όμως που αποδεικνύει και στους πιο δύσπιστους, είναι ότι η μικροψυχία έχει όντως ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης» αναφέρει η ανακοίνωση που εξεδόθη από το Μέγαρο Μαξίμου.

Βολές από ΚΙΝΑΛ, Θεοδωράκη, ΚΚΕ

«Είναι πολύ αργά κύριε Τσίπρα. Η προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού εξακολουθεί να είναι η πρώτη προτεραιότητά σας» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή την παραίτηση του Νίκου Τόσκα.

Όπως σημειώνει, «η καθυστερημένη αποπομπή του κυρίου Τόσκα δεν πρόκειται να ξεγελάσει κανέναν. Αναλάβετε την πολιτική ευθύνη για την ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική και παραιτηθείτε. Αν φυσικά έχετε φιλότιμο και τσίπα».

«Ο άνθρωπος που προσπαθούσε και δεν έβρισκε ένα λάθος για τον θάνατο τουλάχιστον 85 ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης, τελικά παραιτήθηκε» σχολιάζει, μέσω twitter, για την παραίτηση Τόσκα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Όπως υποστηρίζει, «τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες. Απο τα Εξάρχεια μέχρι το Μάτι».

«Η παραίτηση του υπουργού της κυβέρνησης, που "τα έκανε όλα καλά", στόχο έχει να εκτονώσει την αγανάκτηση του λαού, αλλά και να κρύψει τις πραγματικές αίτιες της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αν. Αττική» υποστηρίζει το ΚΚΕ, στον απόηχο της παραίτησης του Νίκου Τόσκα.

«Με αλλαγές προσώπων δεν επιλύονται τα προβλήματα από την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και την υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του.