ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Σταϊνμάιερ: Μην αφήσετε να περικοπούν οι συντάξεις των Ελλήνων

Μητσοτάκης σε Σταϊνμάιερ: Μην αφήσετε να περικοπούν οι συντάξεις των Ελλήνων

Το θέμα των συντάξεων προέταξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ωριαία συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/10/2018) με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

«ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ» ΕΙΠΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «ότι με τη νέα ενδεχόμενη περικοπή τους που προκάλεσε και ψήφισε μόνη της η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διαφώνησε εξ αρχής η Νέα Δημοκρατία, καθώς αυτή θα επιφέρει ένα ακόμη άδικο πλήγμα σε ένα από πλέον ευάλωτα τμήματα των πολιτών που έχουν υποστεί τις συνέπειες της μακράς οικονομικής κρίσης».

«Σας ζητώ να συμβάλετε κι εσείς στην ανατροπή του σχετικού νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει των τελικών αποφάσεων που θα ληφθούν από τους εταίρους μας το αμέσως επόμενο διάστημα», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον κ. Σταϊνμάιερ.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε στο Γερμανό Πρόεδρο το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ, αναδεικνύοντας ως επιτακτική την ανάγκη προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και το ξεμπλοκάρισμα εμβληματικών πρότζεκτ, όπως του Ελληνικού, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Το σχέδιο της ΝΔ υπηρετεί το στόχο της άμεσης καθιέρωσης ενός νέου και σταθερού φορολογικού συστήματος, το οποίο θα μειώνει τους συντελεστές στα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, όπως και η δημιουργία μιας νέας κυβερνητικής δομής, η οποία θα έχει ως αποκλειστική αρμοδιότητα την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, ο ίδιος επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξηγώντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, «κάτι που γνώριζε ήδη ο κ. Σταϊνμάιερ», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

Διαβάστε σχετικά:

Αναφερόμενος, επιπλέον, στο προσφυγικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως «οι Έλληνες αισθάνονται ντροπή για την απάνθρωπη κατάσταση που επικρατεί στα hot spots υποδοχής μεταναστών και προσφύγων».

«Η ΝΔ προτίθεται, μεταξύ άλλων, να επιταχύνει τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, προκειμένου όσοι δεν το δικαιούνται να επιστρέφουν αμέσως στην χώρα προέλευσής τους», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τονίζοντας στον κ. Σταϊνμάιερ την προκλητική στάση που επιμένει να τηρεί η Άγκυρα, ενώ εκτίμησε πως «η Ε.Ε. οφείλει να είναι αυστηρότερη με τη γειτονική μας χώρα, χωρίς όμως να την αποξενώνει από την Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης: