ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Για εμάς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας

Κατρούγκαλος: Για εμάς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας

Σκληρή απάντηση στις αιχμές που είχαν αφήσει τόσο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Μάκης Βορίδης, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνομηδενιστικό κόμμα» έδωσε την Πέμπτη (29/11/2018) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στη συζήτηση στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης του άρθρου 3 που αφορά τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως «Εμείς και ταυτότητα δεχόμαστε και είμαστε πατριώτες».

«Για τους εθνικιστές, η ταυτότητα είναι αίμα, χώμα, νεκρούς. Εμείς θεωρούμε ταυτότητα τις αξίες που έχουμε. Όπως έλεγε ο Σωκράτης Έλληνες είναι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας. Για εμάς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας», πρόσθεσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ.

«Εμείς εκπροσωπούμε την σύγχρονη αντίληψη για το τι είναι πατριωτισμός. Εσείς έχετε παρωχημένες αντιλήψεις που αιματοκύλησαν στον εμφύλιο πόλεμο δύο φορές την Ευρώπη», ανέφερε – εξάλλου – ο κ. Κατρούγκαλος.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στους κυρίους Γεωργιάδη και Βορίδη, σχολίασε: «Ο ένας έρχεται ως "τρολ" να πει κάτι με έντονο ύφος και ο άλλος το θεμελιώνει ιδεολογικά. Ο κ. Βορίδης μας είπε εθνομηδενιστές επειδή δεν δεχόμαστε λέει, την ταυτότητα. Η αλήθεια είναι ότι εμείς και ταυτότητα δεχόμαστε και είμαστε πατριώτες».

Διαβάστε επίσης:

Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει επίσκεψη Τσίπρα στην Άγκυρα, αν δεν ηρεμήσουν οι Τούρκοι

Κοινωνικό μέρισμα: Πώς θα κάνετε την αίτηση - Πόσα χρήματα θα πάρετε