ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπό διάλυση οι ΑΝΕΛ: Σοβαρό πολιτικό πρόβλημα μετά τις δηλώσεις Σγουρίδη για την Τουρκία

Υπό διάλυση οι ΑΝΕΛ: Σοβαρό πολιτικό πρόβλημα μετά τις δηλώσεις Σγουρίδη για την Τουρκία

Παναγιώτης Σγουρίδης|Θανάσης Παπαχριστόπουλος:«Θύελλα» στο κόμμα τουΚαμμένουμετά τις δηλώσεις περί «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία – Αναδιπλώνεται μερικώς αλλά επιμένει στις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος τωνΑΝ.ΕΛ.– Πώς δικαιολογεί το ενδεχόμενο «φρενάρισμα» τηςΣυμφωνίας των Πρεσπών– «Ανεπίτρεπτες οι δηλώσεις Σγουρίδη», λέει ο Παπαχριστόπουλος

Πολιτική κρίση άνευ προηγουμένου φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη στις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Έπειτα από το σημερινό σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΑΝ.ΕΛ., Παναγιώτη Σγουρίδη, περί «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία και την παραίτηση που ο ίδιος έθεσε ενώπιον του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου, αλλά και τα όσα ακολούθησαν, αρχίζει πλέον να διαφαίνεται η νευρικότητα που επικρατεί στο κυβερνητικό «στρατόπεδο», με φόντο την επικείμενη έλευση της Συμφωνίας των Πρεσπών προς επικύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Σγουρίδη, ο οποίος υποστήριξε πως μιλούσε υποθετικά για τα περί «θερμού» επεισοδίου.

«Αυτά που είπα περί θερμού επεισοδίου ήταν ένα καθαρά υποθετικό σενάριο. Πώς μπορεί μια συμφωνία να έρθει προς κύρωση. Υπάρχουν διεθνείς συμφωνίες που υπογράφηκαν με τρανές υπογραφές και δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, γιατί “έτρεξαν” άλλα γεγονότα. Και υποθετικά είπα ότι υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι: Από θάνατο μέχρι θερμό επεισόδιο. Ωστόσο, είπα ότι απεύχομαι κάτι τέτοιο και μάλιστα – σας το λέω – επανέλαβα πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση», είπε στοNewsbomb.gr ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ερωτηθείς πώς γίνεται ένα θερμό επεισόδιο να σταματήσει τον ερχομό της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή προς επικύρωση, ο κ. Σγουρίδης απάντησε: «Σε αυτό ερώτημα δεν θα σας απαντήσω εγώ. Εάν διαβάσετε πολιτική Ιστορία, παγκόσμια και ελληνική, δεν χρειάζεται να σας απαντήσω εγώ. Την απάντηση θα τη βρείτε μέσα εκεί. Άμα διαβάσετε την ελληνική Ιστορία από το 1880 και μετά, σχετικά με το τι έχει συμφωνηθεί για το Βορειοηπειρωτικό, δεν χρειάζεται να σας απαντήσω εγώ. Δεν έχω να σας πω κάτι άλλο επ’ αυτού, σας απαντώ με αυτό τον τρόπο».

Σε ό,τι αφορά την παραίτησή του, ο Παναγιώτης Σγουρίδης τόνισε πως αυτή αφορά στην αντιπροεδρία των ΑΝ.ΕΛ., ενώ ο ίδιος έδειξε πως δεν γνώριζε την απόφαση του Πάνου Καμμένου να μην την κάνει δεκτή.

«Έθεσε την παραίτησή μου από τη θέση του αντιπροέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Παραμένω στους ΑΝ.ΕΛ. και θα αγωνιστώ ως στρατιώτης στις τάξεις των ΑΝ.ΕΛ. Σε ό,τι αφορά την πρόθεση του προέδρου, αυτό θα φανεί αύριο. Άμα δεν την έκανε δεκτή, τον ευχαριστώ τον Πρόεδρο και θα συνεχίσω από τη θέση του αντιπροέδρου. Θα μιλήσω σύντομα με τον Πάνο Καμμένο, γιατί τώρα λείπει σε περιοδεία», είπε ο ίδιος.

«Η δική μου στάση με την υποβολή της παραίτησης, ουσιαστικά ήθελα να διευκολύνω τον ίδιο και την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δέχεται τη Μέρκελ. Αν αυτή η δική μου υποτιθέμενη σκέψη ότι η συμφωνία δεν θα έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο δημιουργεί πρόβλημα, δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα. Είμαι ειλικρινής σε αυτό που σας λέω», πρόσθεσε.

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει τα περί πολιτικής κρίσης μέσα στους ΑΝ.ΕΛ. με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο αντιπρόεδρος του κόμματος επέμεινε πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. «Το μόνο που υπάρχει είναι οι διαφορετικές απόψεις που έχουν διατυπώσει βουλευτές, όπως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος είπε ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία και θα παραδώσει την έδρα του και δεν υπάρχει καμία άλλη ανατάραξη».

Τι λέει, όμως, ο ίδιος ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος;

Θανάσης Παπαχριστόπουλος: «Είμαι “μαύρο πρόβατο” για τους ΑΝ.ΕΛ.»

Με φόντο τα όσα συμβαίνουν στους κόλπους των ΑΝ.ΕΛ., το Newsbomb.grεπικοινώνησε και με τον έτερο βουλευτή του κόμματος, Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν με τον Παναγιώτη Σγουρίδη και τον Πάνο Καμμένο, ο κ. Παπαχριστόπουλος δήλωσε άγνοια για το όλο περιστατικό, ωστόσο αρκέστηκε να πει πως «αυτό που είπε ο Σγουρίδης, με βάση αυτά που διαβάζω κι ακούω, είναι ανεπίτρεπτο».

«Έχω άγνοια, γιατί όπως ξέρετε εγώ είμαι “μαύρο πρόβατο” εκεί μέσα», είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

«Εγώ μιλάω άλλη γλώσσα και έχω διαχωρίσει τη θέση μου εδώ και πάρα πολύ καιρό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων