Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Επίθεση στη κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον υπουργό Εργασίας για τη νέα λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα  εξαπέλυσε  το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας πως οι περικοπές είναι προς όφελος των επιχειρήσεων.

 «Η κυβέρνηση της τριμερούς μνημονιακής συνεργασίας περικόπτει δραστικά τη λίστα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων εξαιρώντας 166.000 εργαζόμενους, όχι γιατί άλλαξαν οι συνθήκες εργασίας τους προς το καλύτερο, αλλά γιατί η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, της οποίας αποτελεί τη συνέχεια, είχε συμφωνήσει με την τρόικα στο αρχικό μνημόνιο να εντάσσεται σε αυτή μόνο το 10% των εργαζομένων με μοναδικό κριτήριο την μείωση των δαπανών.   

Οι περικοπές αυτές είναι προς όφελος των επιχειρήσεων, αφού τις ελαφρύνουν από τις πρόσθετες εργοδοτικές εισφορές για τους εργαζόμενους που εξαιρούνται από τη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.    

Ταυτόχρονα, αυτές οι περικοπές επιβαρύνουν τους εργαζόμενους που εξαιρούνται και κυρίως τους νέους εργαζόμενους με τη μείωση των μισθών και συντάξεών τους και με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης Επίσης ζημιώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία τους που θα χάσουν τις επιπλέον εργοδοτικές και εργατικές εισφορές.   

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους να ανατρέψουν με τους αγώνες τους τις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας για την κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, των συντάξεων και των παροχών υγείας.»