ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφος εμπιστοσύνης – Σταύρος Θεοδωράκης για Σπύρο Δανέλλη: Κάνεις κάτι χειρότερο από έγκλημα (vid)

Ψήφος εμπιστοσύνης – Σταύρος Θεοδωράκης για Σπύρο Δανέλλη: Κάνεις κάτι χειρότερο από έγκλημα (vid)

«Τα δικά σας - δικά σας και τα δικά μας - δικά σας» είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα

Στο εσωτερικό του κόμματος του επί της ουσίας απευθύνθηκε μιλώντας στη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης. Όπως ήταν αναμενόμενο ο Σπύρος Δανέλλης πρωταγωνίστησε μιας και ο πρόεδρος του Ποταμιού του απευθύνθηκε προσωπικά: «Αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος! Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος, μπορεί να υπάρχει ένστικτο, μπορεί να υπάρχει απερισκεψία. Στο λάθος όμως υπάρχει σκέψη, υπάρχει μελέτη, υπάρχει υπολογισμός. Και γιατί αυτή η απόφαση;» διερωτήθηκε ο Στ. Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στο κόμμα του έκανε έναν γρήγορο απολογισμό για να εξηγήσει γιατί είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα:

«Τα περισσότερα από αυτά που μας κατηγορούν: Ότι δεν έχουμε οργανώσεις, ότι έχουμε εθελοντές και όχι μέλη, δεν είναι αδυναμίες μας.

Είναι συνειδητές επιλογές.

- Συνειδητά το Ποτάμι δεν έστησε κομματικούς μηχανισμούς με αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους. Έχουμε και εμείς το δικαίωμα να γεμίσουμε με αποσπασμένους υπαλλήλους όλη τη χώρα και δεν το κάνουμε.

- Συνειδητά το Ποτάμι δεν άνοιξε γραφεία σε όλη τη χώρα να μαζεύει αιτήσεις και αιτήματα

- Συνειδητά το Ποτάμι δεν παραβίασε την εκλογική νομοθεσία. Δεν έβαλε αφίσες και δεν ξόδεψε δανεικά και αγύριστα

- Συνειδητά στο γραφείο μου στη Σεβαστουπόλεως η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή. Δεν το λέω μεταφορικά. Το λέω κυριολεκτικά.

Θέλαμε λοιπόν να κάνουμε ένα κόμμα αλλιώς, ανοιχτό – σύγχρονο – αντιγραφειοκρατικό!

Και τα καταφέραμε» είπε.

Ξεκαθάρισε πως η ψήφος εμπιστοσύνης είναι η κόκκινη γραμμή που το κόμμα του δεν θα περάσει.

Αναφερόμενος στον πρώην πια βουλευτή του τόνισε πως «Θέλω και εδώ να είμαι κατηγορηματικός. Δεν εξαγοράσθηκε. Ούτε λεφτά παζάρεψε – ούτε καρέκλα. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Αλλά αυτό δεν κάνει μικρότερο το λάθος του. Σε μια συνεχή έξαρση εγωισμού, έβαζε κάθε μέρα το τελευταίο διάστημα πάνω από όλα το δικό του θέλω».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους βουλευτές που έχει χάσει: «Γιατί ο Δανέλλης δεν είναι ο μόνος. Είναι και ο Φωτήλας και ο Μπαργιώτας και ο Αχμέτ και η Μάρκου και ο Θεοχάρης. Αναφέρομαι μόνο σε αυτούς που έφυγαν από το Ποτάμι και όχι σε όλους όσοι άλλαξαν κόμματα.

Αλήθεια; Τι σύμπτωση και αυτή! Όλοι πηγαίνουν σε μεγαλύτερα κόμματα και δεν βρίσκεται ένας -Ένας!- να πει ‘’η συνείδηση μου με οδηγεί να εγκαταλείψω το μεγάλο μου κόμμα και να πάω σε ένα μικρότερο’’».

Θύμισε πως οι τελευταίες εκλογές έγιναν με λίστα σημειώνοντας πως «στη δική μας ηθική δεν πρέπει να επιτρέπεται σε έναν βουλευτή να αλλάζει κοινοβουλευτική ομάδα διάρκεια μιας θητείας.

Και, σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, το δικό σας καταστατικό, εξ όσων γνωρίζω, πάει ακόμα μακρύτερα. Ζητάτε την παράδοση της έδρας από όσους ψηφίζουν κόντρα στην κομματική γραμμή. Αλλά προφανώς τα δικά σας - δικά σας και τα δικά μας - δικά σας».

Διαβάστε επίσης:

Σε αναβρασμό το «Ποτάμι»: Ο Θεοδωράκης διέγραψε τον Σπύρο Δανέλλη