ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» από Φώφη και Θεοδωράκη στο κάλεσμα Τσίπρα για συμπόρευση της Κεντροαριστέρας

«Όχι» από Φώφη και Θεοδωράκη στο κάλεσμα Τσίπρα για συμπόρευση της Κεντροαριστέρας

Κάλεσμα προς την κεντροαριστερά για συμπόρευση ενόψει των ευρωεκλογών για «να αναχαιτιστεί η επέλαση της ακροδεξιάς», απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου.

«Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να εισηγηθεί προς την ΚΕ την απεύθυνση ενός πλατιού καλέσματος για τη δημιουργία μιας ευρύτατης συμπαράταξης προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, συλλογικότητες και κόμματα ώστε να αποτραπεί ενόψει των ευρωεκλογών η άνοδος της ακροδεξιάς, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην ίδια την Ευρώπη και να αντιμετωπιστούν οι νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία» είπε ο πρωθυπουργός και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Πρόκειται για απεύθυνση πλατιά προς ό λες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται σε αυτό το χώρο και έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς. Η πρόσκληση αφορά όλους. Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές, στις 26 Μαΐου».

Αρνητικό το ΚΙΝΑΛ

Αρνητική ήταν η απάντηση του Κινήματος Αλλαγής στην πρόσκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός για συμπόρευση του προοδευτικού μετώπου ενόψει των Ευρωεκλογών.

«Οι προσκλήσεις του κ. Τσίπρα μέσα στην απόγνωση του είναι εκ του πονηρού. Είναι ο ίδιος εκφραστής της συντήρησης και του λαϊκισμού στη χώρα μας και τα έργα και οι ημέρες της Κυβέρνησής του, το αποδεικνύουν. Κυβέρνηση που στηρίζεται σε ακροδεξιούς», λέει στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλλαγής και συνεχίζοντας προσθέτει: «Υπάρχει το μέτωπο κατά της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στην Ευρώπη. Εκφράζεται από εμάς, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα με τον Φρανς Τιμερμανς, επικεφαλής του αγώνα για τις Ευρωεκλογές. Και με την πραγματικά προοδευτική ατζέντα μας κερδίζει διαρκώς έδαφος».

«Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι στο ΣΥΡΙΖΑ»

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στην εκδήλωση για τα 5 χρόνια Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε στο κάλεσμα του κ.Τσίπρα προς τις προοδευτικές δυνάμεις.

«Και θέλω εδώ να απαντήσω στον κ. Τσίπρα που πριν λίγες ώρες, είπε πάλι ότι καλούμε τους προοδευτικούς της χώρας να ενωθούν μαζί μας για να αντιμετωπίσουμε τους συντηρητικούς, τους ακροδεξιούς και τους νεοφιλελεύθερους», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Απαντώ λοιπόν στον κ.Τσίπρα. Εμάς μας ενδιαφέρει μια μεγαλύτερη μάχη και αυτή η μάχη περιλαμβάνει και τους λαϊκιστές. Δεν έχουμε μέτωπο με τους λαϊκιστές εναντίον των συντηρητικών. Είμαστε απέναντι και στους συντηρητικούς και στους λαϊκιστές».

Ο επικεφαλή του Ποταμιού αφού ανέφερε ότι η απόφαση του κόμματος του δεν αποτελεί συγχωροχάρτι για τα λάθη και τις ευθύνς του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Εμείς θα συνεχίσουμε τον αυτόνομο δρόμο μας, λέγοντας στους πολίτες την αλήθεια και γι’ αυτόν που κυβερνάει και γι’ αυτόν που θέλει να έρθει. Δεν θα επιστρέψουμε ως χώρα στους υπουργούς του παρελθόντος, αλλά θα πολεμήσουμε και αυτήν την κυβέρνηση που είναι αναποτελεσματική και διαλυτική».

Διαβάστε επίσης

«Βρώμικη» προπαγάνδα από το «Ουράνιο Τόξο»: Αμφισβητεί την ελληνικότητα 500 χωριών

Στουρνάρας στον Εισαγγελέα: Με κατέγραφε χωρίς τη συναίνεσή μου ο Πολάκης

Σχετικές ειδήσεις