Γενίκος Γραμματέας ΥΠ.ΕΣ: Είμαστε έτοιμοι και για πενταπλές κάλπες τον Μάιο

Μπορεί να εκτιμά ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο, ωστόσο ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών  Κώστας Πουλάκης  στη συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 fm, ανέφερε ότι το υπουργείο προετοιμάζεται και για πενταπλές εκλογές στις 26  Μαΐου, με σιέλ ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές και λευκά για τις εθνικές.
Γενίκος Γραμματέας ΥΠ.ΕΣ: Είμαστε έτοιμοι και για πενταπλές κάλπες τον Μάιο
1'

Όπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας, παράλληλα, ετοιμάζονται παραγγελίες για 140.000 κάλπες, ενώ θα διπλασιαστούν τα εκλογικά τμήματα, από 15 με 20.000, στις 35.000.
«Είμαστε προετοιμασμένοι και μπορούμε να ανταποκριθούμε και για πενταπλές εκλογές τον Μάιο» είπε και συνεχίζοντας τόνισε: «Πολιτικά η κυβέρνηση έχει στις 26 Μαϊου εκλογές αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές και ο πολιτικός στόχος για εθνικές εκλογές είναι τον Οκτώβριο».

Σε ερώτηση εάν το υπουργείο Εσωτερικών αντέχει μια τέτοια εκλογική διαδικασία, ο ίδιος απάντησε ότι «τεχνικά το αντέχει, θα είμαστε έτοιμοι. Οργανωτικά θα είμαστε έτοιμοι και στο πιο ακραίο σενάριο και δεν θα αιφνιδιαστούμε».

Την ίδια ώρα επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα λίστας, στις επερχόμενες ευρωεκλογές, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνουν κανονικά με «σταυρό».

Μιλώντας και για τους δικαστικούς αντιπροσώπους ανέφερε ότι οι καταστάσεις είναι στη διάθεση του υπουργείου και υπάρχει μια μεγάλη λίστα που αν χρειαστεί, μπορεί και να διευρυνθεί.

Διαβάστε επίσης

Μπλόκο της Κομισιόν στη δόση του 1 δισ. στην Ελλάδα - Κίτρινες κάρτες για δάνεια και ληξιπρόθεσμα

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή