ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Προτιμώ σπασμένο μάρμαρο παρά σπασμένο κεφάλι»

«Προτιμώ σπασμένο μάρμαρο παρά σπασμένο κεφάλι»

«Προσωπικά προτιμώ σπασμένο μάρμαρο παρά σπασμένο κεφάλι, είτε δεκατριάχρονου παιδιού είτε αστυνομικού» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας στις επικρίσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Αυτή είναι η αντίληψή μου και της παράταξή μας και η δημοκρατική μας συνείδηση» πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής, την παραίτηση του οποίου είχε ζητήσει η Δημοκρατική Συμμαχία με αφορμή τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας.

Σχολιάζοντας τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει σχετικά με τις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που αναλαμβάνει πλέον την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι η Γενική Γραμματεία Ασφάλειας δημιουργήθηκε ένα χρόνο πριν αναλάβει και αφού είχε καταργηθεί το αυτόνομο υπουργείο Ναυτιλίας.

«Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Ούτε διαχειριζόμαστε το υπουργείο ως τσιφλίκι μας. Εμείς εφαρμόζουμε τους νόμους που εγκρίθηκαν από τη Βουλή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια απάντηση έδωσε και στο θέμα μετεγκατάστασης των πολιτικών υπηρεσιών του πρώην υπουργείου Ναυτιλίας από το κτίριο στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά, στο οποίο αντιδρά ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όλη η συζήτηση για την μετεγκατάσταση του κτιρίου δεν είναι προσωπικά βίτσια ούτε εμένα ούτε του υφυπουργού Μανώλη Όθωνα. Είναι θέμα νόμων τους οποίους υλοποιούμε αλλά και θέμα ασφάλειας» ανέφερε ο κ. Παπουτσής.