Επίθεση Παπουτσή κατά ΑΔΑΕ για ΕΥΠ

Επίθεση στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών και προσωπικά στον πρόεδρο της Αρχής, Ανδρέα Λαμπρινόπουλο, εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τη διασφάλιση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.
Επίθεση Παπουτσή κατά ΑΔΑΕ για ΕΥΠ
1'

Ο κ. Παπουτσής αποκάλυψε ότι την τελευταία φορά που η ΑΔΑΕ έλεγξε αίτημα της ΕΥΠ για άρση απορρήτου τηλεπικοινωνιών ήταν στις 7 Ιανουαρίου του 2009 και επεσήμανε ότι «χρειάζεται ενθάρρυνση για να ασκήσει επιτέλους τις αρμοδιότητες της».

Σημείωσε επίσης ότι μετά τις καταγγελίες του, ο κύριος Λαμπρινόπουλος προσεκλήθη από την ΕΥΠ προκειμένου να ελεγχθούν οι αναφορές του αλλά, σύμφωνα με τον υπουργό, η αντίδραση από πλευράς του Προέδρου της Αρχής, ήταν η «απόλυτη σιωπή».

«Ο ρόλος της ΑΔΑΕ δεν είναι διακοσμητικός» υπογράμμισε και διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει καμία αύξηση στα κονδύλια της ΕΥΠ για απόρρητες δαπάνες».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αλλαγή θεσμικού πλαισίου των έλεγχων της ΕΥΠ προκειμένου, όπως είπε, να λειτουργεί με διαφάνεια και υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή