ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Καραμανλή στο Newsbomb.gr: «Στα νότια υπάρχει, τεράστια αναπτυξιακή πρόκληση!»

Άννα Καραμανλή στο Newsbomb.gr: «Στα νότια υπάρχει, τεράστια αναπτυξιακή πρόκληση!»

Εκλογές 2019: H Άννα Καραμανλή έχει δώσει τις δικές της μάχες στη Βουλή. Την Κυριακή 7 Ιουλίου, η γνωστή δημοσιογράφος θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, στο Νότιο Τομέα, με στόχο να συνεχίσει την πορεία της στα κοινοβουλευτικά έδρανα για μια ακόμη 4ετία. 

Η Άννα Καραμανλή μίλησε στο NEWSBOMB.GR για τις εκλογές που έρχονται αλλά και την «επόμενη μέρα» αν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Ολόκληρη η συνέντευξη της κυρίας Καραμανλή στο Newsbomb.gr:

Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις θεωρείτε ότι στις 8 Ιουλίου θα έχουμε αυτοδύναμη Κυβέρνηση;

Όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης η κάλπη στις 7 Ιουλίου θα είναι άδεια. Δεν θα έχει μέσα τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών. Και για να χρησιμοποιήσω αθλητική ορολογία το ματς ξεκινά πάντα από το μηδέν – μηδέν. Έχουμε σίγουρα καλύτερη ομάδα, αλλά θα πρέπει να το δείξουμε και πάλι στο γήπεδο και να προσπαθήσουμε μέχρι το 90΄. Δεν εφησυχάζουμε λοιπόν.
Σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία ζητά μια δυνατή και καθαρή εντολή για να σχηματίσει μία ισχυρή κυβέρνηση που θα προχωρήσει γρήγορα μπροστά. Να μην ξαναμπούμε σε περιπέτειες και να μη χάσουμε άλλο χρόνο. Δεν υπάρχει περιθώριο για ψήφο διαμαρτυρίας και ανεύθυνες επιλογές. Εξάλλου ανεξάρτητα από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει δεσμευτεί ότι θα επιδιώξει τις ευρύτερες δυνατές συγκλίσεις και συνεργασίες.

Η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε πρόσφατα το πρόγραμμά της. Ποιες είναι όμως οι άμεσες αλλαγές που θα δουν οι πολίτες τον πρώτο καιρό της διακυβέρνησης, αν κερδίσετε τις εκλογές;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ένα συνεκτικό και τεκμηριωμένο πρόγραμμα, με προτάσεις που έχουν μελετηθεί και μπορούν να εφαρμοστούν. Δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια, για να υφαρπάξει την ψήφο, και αυτό φαίνεται ότι του το αναγνωρίζει η κοινωνία. Το τρίπτυχο που δίνουμε έμφαση είναι λιγότεροι φόροι, επενδύσεις, ασφάλεια.
Ο πολιτικός χρόνος σίγουρα είναι αμείλικτος και οι πολίτες έχουν υψηλές προσδοκίες από εμάς. Θα πρέπει να στείλουμε άμεσα, λοιπόν, το μήνυμα ότι κάτι αλλάζει. Μήνυμα για χαμηλότερη και δικαιότερη φορολογία για όλους. Από το απλό νοικοκυριό μέχρι τον υποψήφιο επενδυτή. Μήνυμα για μείωση της γραφειοκρατίας που φρενάρει τις επενδύσεις και δυσχεραίνει την επιχειρηματικότητα. Το άμεσο ξεμπλοκάρισμα της επένδυσης του Ελληνικού θα δείξει τη βούλησή μας για ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον. Και τέλος ένα μήνυμα για την ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα. Να αποκτήσουμε ξανά την αυτονόητη κανονικότητα που οφείλει να έχει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Ο φοιτητής να μπορεί να πάει στη σχολή του, ανεμπόδιστος από καταλήψεις και συμμορίες, να μην υπάρχουν άβατα σε ολόκληρες περιοχές, να μην κυκλοφορούν ανενόχλητοι όσοι καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, να μην αποφυλακίζονται με αυτή την ευκολία επικίνδυνοι κακοποιοί.

Ο Σύριζα όμως σας κατηγορεί ότι εκπροσωπείτε το «παλιό» και ότι έχετε κρυφό πρόγραμμα που είναι αντιγραφή του ΔΝΤ. Τι λέτε γι΄αυτό;

Ο Σύριζα εμπορεύτηκε την ελπίδα για το νέο, αλλά αποδείχθηκε ό,τι πιο παλαιοκομματικό έχει εμφανιστεί στην πολιτική ζωή του τόπου τα τελευταία χρόνια. Ρουσφέτια, πελατειακό κράτος, ευνοιοκρατία και μανία για παραμονή στην εξουσία. Και όλα αυτά έχοντας ενσωματώσει στις τάξεις του όλα τα απομεινάρια του παλιού ΠΑΣΟΚ.
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα: η απόγνωση του Σύριζα φέρνει κινδυνολογία. Πάει πολύ να μας κατηγορούν για κρυφό πρόγραμμα, αυτοί που παρουσίαζαν το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για να γονατίσουν τελικά τους πολίτες στους φόρους, να πετσοκόψουν συντάξεις και να καταργήσουν το ΕΚΑΣ. Αυτοί που μιλούσαν για σκίσιμο των μνημονίων, για να τα εφαρμόσουν τελικά. Αυτοί που όχι μόνο δεν έδιωξαν το ΔΝΤ όπως κραύγαζαν, αλλά το κράτησαν στη χώρα και έγιναν και τα αγαπημένα του παιδιά.
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και η κοινωνία το έχει αντιληφεί. Πλήρωσε ακριβα΄την αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα και δεν την ξαναπατάει.

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στο Νότιο Τομέα της Αθήνας, που είστε υποψήφια, και ποιες οι προτεραιότητές σας αν εκλεγείτε;

Στα Νότια της Αθήνας συναντά κανείς σε γενικές γραμμές τα προβλήματα που υπαρχουν σε όλη την Αττική ή και σε όλη τη χώρα. Η μεσαία τάξη έχει εξαντληθεί και αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν γονατίσει από την εξοντωτική φορολογία και τις παράλογες ασφαλιστικές εισφορές. Έντονο πρόβλημα ανεργίας ή υποαπασχόλησης: σε πάρα πολλές οικογένειες υπάρχει είτε ένας άνεργος, είτε ένας νέος που δουλεύει για 300 ευρώ το μήνα είτε κάποιο μέλος που έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό ή σκέφτεται να ανζητήσει την τύχη του εκεί. Επίσης περιοχές με σημαντικά προβλήματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας.
Στα νότια υπάρχει όμως και μια τεράστα αναπτυξιακή πρόκληση. Όχι μόνο με το project του Ελληνικού που θα φέρει κοσμογονικές αλλαγές στην περιοχή. Αλλά και από την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, με το σχεδιασμό των κατάλληλων υποδομών. Προτεραιότητα λοιπόν είναι τα Νότια να εξελιχθούν σε μία περιοχή που θα προσφέρει ευκαιρίες, αίσθημα ασφάλειας κ.α.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2019: Τι προβλέπεται για τη χορήγηση της εκλογικής άδειας

Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Σχετικές ειδήσεις