Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» Παπαρήγα κατά Γλέζου και Πανούση (video)

Newsbomb

Στον Μανώλη Γλέζο απάντησε η Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή τη δήλωση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότιη ομιλία Τσίπρα στη Βουλή τού θύμισε το γράμμα του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη, ο οποίος μέσα από τις φυλακές καλούσε τους πολίτες να αντισταθούν στην ιταλική εισβολή.

«Αγανάκτησα όταν το άκουσα. Σκέφτηκα ότι η μυλωνού βάζει τον άντρα της μαζί με τους πραγματευτάδες. Και δεν έχω τίποτα ούτε με την μυλωνού, ούτε με τους πραγματευτάδες», είπε.

Παράλληλα, η πρώην επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ και βουλευτής Επικρατείας, χαρακτήρισε «εξαιρετικά επικίνδυνη» την τοποθέτηση του αναπλ. υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, τον οποίο διαδέχθηκε στο βήμα, προκαλώντας την παρέμβαση του υπουργού.

Η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Πανούση, η Αστυνομία δεν είναι μόνο για την εγκληματικότητα και τη διαφθορά, πρέπει λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνική συνοχή να αντιμετωπίζει και φαινόμενα κοινωνικής έντασης.

«Στην ταξική κοινωνία, η κοινωνική συνοχή δεν υπάρχει ανεξαρτήτως της κατάστασης του κινήματος. Άλλο πράγμα η λαϊκή ενότητα, κοινωνική συνοχή σημαίνει ταξική συνεργασία, κατάργηση της απεργίας, του συλλαλητηρίου, των διάφορων μορφών της ταξικής πάλης με επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζόμενων», είπε χαρακτηριστικά, η κ. Παπαρήγα.

Απαντώντας, ο κ. Πανούσης ανέφερε: «Μακριά εμού και της κυβέρνησης η ανάμειξη της Αστυνομίας στα κοινωνικά κινήματα, τους αγώνες για τη Δημοκρατία. Είπα ότι η ελληνική Αστυνομία πρέπει να κατανοήσει ότι η συλλογική δράση δεν αποτελεί παράγοντα διατάραξης της δημόσιας τάξης, αλλά παράγοντα κοινωνικής λειτουργίας. Διευκολύνει την άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, χωροταξικά. Η σχέση ανάμεσα σε αυτή και τους πολίτες μπορεί να βελτιωθεί ουσιαστικά».

Όσον αφορά την κοινωνική συνοχή, ο κ. Πανούσης τόνισε πως αυτή αποτελεί ένα πλέγμα σχέσεων ρυθμίσεων «που δεν καταλύει την πολιτική δράση αλλά που δεν επιτρέπει να διαλυθούν οι επιμέρους δομές της Δημοκρατίας».

«Αναφέρομαι στο κομμάτι εκείνο, που το άκουσα, που μιλάει για αταξία, ανομία, κοινωνικές εντάσεις. Δεν μιλάμε για την εγκληματικότητα, για προβοκάτσιες, ούτε για περιπτώσεις «να καεί, να καεί....», ανταπάντησε η κ. Παπαρήγα.