Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωκοινοβούλιο: Αήθης επίθεση κατά της Ελλάδας από τον Βέμπερ και το ΕΛΚ (video)

Newsbomb

Αήθη επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ αμέσως μόλις ο Έλληνας πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του.

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και την Ελλάδα λέγοντας, μεταξύ άλλων:

«Τι θα πείτε στον Πορτογάλο αγρότη; - Ξέρετε πώς ζουν οι Βούλγαροι; Η Ελλάδα δεν δέχεται περικοπές. Αραγε σκέφτεστε αυτούς τους ανθρώπους;» Σε κάποια κράτη - μέλη ο μισθός είναι μικρότερος από ότι στην Ελλάδα, είπε ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει σε αυτούς τους λαούς.

Μέσα στο ανθελληνικό παραλήρημά του αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα της Κυριακής αναρωτώμενος εάν άλλες χώρες δικαιούνται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας και να πραγματοποιήσουν και κείνες δημοψήφισμα, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Σλοβακία.

"Αγαπάτε τη σύγκρουση, εμείς το συμβιβασμό. Αγαπάτε τη διαίρεση, εμείς αγαπάμε την Ευρώπη", είπε σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το βασικό επιχείρημα της Αθήνας για ενωμένη δημοκρατική Ευρώπη.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια απομείωσης του Ελληνα πρωθυπουργού τον κατηγόρησε ότι είπε ψέματα στους πολίτες του πως η ΕΚΤ έκλεισε τις τράπεζες.

Επίσης "αντιδρώντας" κατ' ουσίαν στην ενθουσιώδη υποδοχή κατά την είσοδο του Ελληνα πρωθυπουργού, ειρωνευόμενος ασχολήθηκε με τα συγχαρητήρια που έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας από Λατινοαμερικανούς ηγέτες συστήνοντάς του να μην... «συναγελάζεσθε με λάθος φίλους».

Κατά τη μικρόψυχη ομιλία του ασφαλώς δεν αναφέρθηκε στο πόσο έχει ωφεληθεί η Γερμανία από την κρίση στην Ευρώπη.

Με την ολοκλήρωση της προπαγανδιστικής ομιλίας του Βέμπερ επικράτησε χάος στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δείτε το βίντεο.