ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά ΜΜΕ: «Αφόρισε τουρκικό τηλεοπτικό σήριαλ ο Ανθιμος»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Αφόρισε  τουρκικό τηλεοπτικό σήριαλ ο Ανθιμος»

''Αφόρισε τουρκικό τηλεοπτικό σήριαλ o Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος'', γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες. Οι εφημερίδες αναφέρονται σε δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου σύμφωνα με τις οποίες «κανένας να μην βλέπει την τηλεοπτική σειρά ¨Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής¨, διότι παρακολουθώντας αυτές τις σειρές παραδινόμαστε στους Τούρκους» .

Ο Μητροπολίτης Ανθιμος - γράφουν - αφόρισε τον «Μεγαλοπρεπή Αιώνα» και στο κήρυγμά του μετά την Λειτουργία στην Εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη , ζήτησε να μην βλέπει κανείς το σήριαλ αυτό. Ο Ανθιμος αναφέρθηκε- κατα τις εφημερίδες- και στα γεγονότα που ξέσπασαν στην Μέση Ανατολή εξαιτίας της υβριστικής ταινίας εναντίον του Μωάμεθ.

Η Χουριέτ γράφει ότι ο Άνθιμος αναφερόμενος στα γεγονότα που έγιναν λόγω της ταινίας που προσβάλει τον Μωάμεθ είπε πως ¨Οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να καταστρέψουν τον κόσμο για μια ταινία. Όχι δεν είναι αυτή η θρησκεία που θέλω. Η θρησκεία αυτή προσπαθεί να διασπάσει την ενότητα στην Δυτική Θράκη. Και πιστεύω πως στις προσπάθειες για διάσπαση της ενότητας στην Θράκη μετέχει και η Γερμανία¨.

Η Star έχει τίτλο « Αφορισμός στην Χιουρρέμ» και γράφει ότι Ανθιμος αυξάνοντας την δόση των επικρίσεών του προέβη σε εχθρότητα εναντίον του Ισλάμ.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Turkiye τον τίτλο «Ο Μεγαλοπρεπής Αιώνας αναστάτωσε τους γείτονες» και γράφει ότι ενώ η εν λόγω σειρά σπάει ρεκόρ στην Ρωσία , στην Ελλάδα την αφόρισε η Εκκλησία. Η Posta έχει τον τίτλο «Ο Ανθιμος αφόρισε τον ¨Μεγαλοπρεπή Αιώνᨻ . H Bugun αναφέρεται στο θέμα με τον τίτλο «Αντίδραση της Εκκλησίας στον ¨Μεγαλοπρεπή Αιώνᨻ .

Να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και σε κήρυγμά του τον Αύγουστο είχε καλέσει τους πιστούς να μη βλέπουν τουρκικά σίριαλ και να κλείνουν τις τηλεοράσεις, όταν αυτά προβάλλονται.