ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 78-72: Πήρε το ντέρμπι κι έκανε το πρώτο βήμα για τους τελικούς (video+photos)

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

Basket League: Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να λυγίσει 78-72 την ΑΕΚ σε ένα δυνατό ματς κι έκανε το πρώτο από τα τρία βήματα για να βρεθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Οι «κιτρινόμαυροι» παρά την κούραση από τη σειρά με τον ΠΑΟΚ είχαν μεγάλη θέληση κι άσκησαν μέχρι τέλους μεγάλη πίεση στους «πράσινους».

Στις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις, όμως, ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ψύχραιμος και κατάφερε να πάρει τη νίκη σε ένα πραγματικό ντέρμπι που άφησε πολλές υποσχέσεις, για τη συνέχεια της σειράς.

Καθοριστικός στα κρίσιμα σημεία του Game 1 των ημιτελικών ήταν ο Χάουαρντ Σαντ Ρος, ο οποίος πλήγωσε την πρώην ομάδα του. Ο Κουβανός τελείωσε το ματς με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν άσχημα ποσοστά από την περιφέρεια, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να επιβάλει τον ρυθμό του, αλλά την ΑΕΚ να τον χαμηλώνει και να τον φέρνει στα μέτρα. Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν 22-17 (13') και γενικότερα έδειξαν πολύ καλή εικόνα, ακόμα κι όταν οι «πράσινοι» ανέτρεψαν την κατάσταση και πέρασαν μπροστά, έχοντας πρωτοστάτες τους Παπαπέτρου και Χεζόνια.

Το «τριφύλλι», όμως, δεν είχε πλουραλισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να πατήσει το γκάζι κόντρα στην «Ένωση», η οποία παρά την κούραση έβγαλε ενέργεια και θέληση στο παρκέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Αγγέλου βρέθηκαν δύο φορές στο -10 (50-40 στο 23' και 62-52 στο 29'), αλλά κατάφεραν επιστρέψουν.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν «φορτωθεί» με φάουλ με αποτέλεσμα να αναγκαστούν στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα να παίξουν δίχως κλασικό «πεντάρι», καθώς Μορέιρα και Γόντικας αποβλήθηκαν με πέντε. Παρ' όλα αυτά πλησίασαν 73-70, 2'34'' πριν το φινάλε και το ματς πήρε «φωτιά».

Ο Ματσιούλις ήταν άστοχος σε τρίποντο και στην επόμενη φάση ο Ουάιτ κάρφωσε (το πρώτο του καλάθι στο ματς) για το 78-72, στα 30.7'' πριν το φινάλε. Ο Κατσίβελης δεν βρήκε ούτε αυτός στόχο έξω από τα 6μ75 κι εκεί όλα τελείωσαν.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-24, 45-38, 62-57, 78-72.

Τα highlights

Τα στατιστικά του Παναθηναϊκού

Τα στατιστικά της ΑΕΚ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αναστέλλονται οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας - Ράπισμα από την Ευρώπη στον Ερντογάν