ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Πρώτη νίκη ο Ηρακλής, με buzzer beater το Περιστέρι - Highlights και βαθμολογία (vid)

Basket League
Intime

Basket League: Δείτε τα highlights των αγώνων της 5ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Ηρακλής, ο οποίος επικράτησε 70-55 στη Λάρισα, σε ένα κακό ποιοτικά ματς.

Η νίκη του «Γηραιού», στο εντός συνόρων ντεμπούτο του Στέργιου Κουφού, δεν ήρθε εύκολα, καθώς χρειάστηκε να επιστρέψει από το -12 (19-7) του πρώτου δεκαλέπτου. Κορυφαίος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ο Τόνι Ντάγκλας, ο οποίος μέτρησε 22 πόντους (5/12 σουτ, 9/9βολ.), 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ρέτζι Λιντς (12π., 7ριμπ., 5ασ.).

Σε ένα συγκλονιστικό ματς, όπου δεν έλειψε η ένταση, το Περιστέρι απέδρασε από την έδρα του ΠΑΟΚ με buzzer beater του Έρικ ΜακΚρι! Μετά το τάιμ άουτ του Σωτήρη Μανωλόπουλου, ο Ίαν Μίλερ «διάβασε» σωστά την άμυνα των γηπεδούχων και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Αμερικανό φόργουορντ, ο οποίος με τρίποντο από τη γωνία στο «μηδέν» έκανε το 86-87! Ο «Δικέφαλος του Βορρά», ο οποίος είχε τη συμπαράσταση των Ελ Καντουρί και Ζίβκοβιτς, βρέθηκε ακόμα και στο +14 (55-41 στο 22’), αλλά στη συνέχεια ακολούθησε μπλακ άουτ που επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να επιστρέψουν, έχοντας ηγέτη τον Μίλερ.

  • Οι αγώνες του Σαββάτου

Σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά ήταν ντέρμπι, η ΑΕΚ νίκησε 65-59 τον Ιωνικό στη Νίκαια. Η πρώτη εκτός έδρας νίκη των «κιτρινόμαυρων», όμως, αποδείχθηκε πύρρειος, καθώς ο Στέβαν Γέλοβατς γύρισε τον αστράγαλο του στην πρώτη περίοδο κι αποχώρησε. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την εξαιρετική εμφάνιση στη δεύτερη περίοδο, όπου έκαναν επιμέρους 23-5 κι «έχτισαν» διψήφια διαφορά. Στο φινάλε, βέβαια, οι παίκτες του Σεγκούρα είχαν τις ευκαιρίες τους για να γυρίσουν το ματς, αλλά δεν μπόρεσαν να τις εκμεταλλευτούν.

Ο Προμηθέας ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Πάτρας, καθώς πέρασε από το κλειστό της Περιβόλας, επικρατώντας 71-59 του Απόλλωνα. Η ποιότητα, αλλά κι οι περισσότερες λύσεις που είχαν οι φιλοξενούμενοι έκανε τη διαφορά στο ντέρμπι, με τους παίκτες του Κασιμίρο «χτύπησαν» τις αργές επιστροφές στην άμυνα της ομάδα του Νίκου Βετούλα, η οποία είχε και 6/29 τρίποντα!

Το Λαύριο απέδρασε από το «Αλεξάνδρειο» με τη νίκη, καθώς έκαμψε την αντίσταση του Άρη με 73-69. Οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν έτσι το τέταρτο θετικό αποτέλεσμα τους σε πέντε αγώνες, ενώ οι «κίτρινοι» έχουν μόλις ένα. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη σούταρε με μόλις 25% στο τρίποντο (7/27), αλλά βρήκε 21 πόντους από τα 13 επιθετικά ριμπάουντ και 26 από τους «παγκίτες» της.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

TA HIGHLIGHTS

  • Κυριακή (31/10)

ΛΑΡΙΣΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ 55-70

ΠΑΟΚ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 86-87

  • Σάββατο (30/10)

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΕΚ 59-65

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 59-71

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΡΗΣ - ΛΑΥΡΙΟ 69-73

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Η γεωγραφική κατανομή των 4.696 νέων κρουσμάτων: 943 στην Αττική - 872 στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται το θρίλερ: Αρνητική απάντηση για επιστροφή του πλοίου με 400 μετανάστες στην Τουρκία

Κατερίνα Καραβάτου: Βαρύ πένθος για την παρουσιάστρια