ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Γράφει ιστορία κόντρα στην ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός - Το πρόγραμμα κι οι μεταδόσεις

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
esake.gr

Basket League: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ, σε ένα ιστορικό ματς, καθώς το «τριφύλλι» θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα συμπληρώσει 1.700 ματς από καταβολής Α’ Εθνικής.

Ο απολογισμός των «πράσινων» στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 1963/64 είναι 1.383 νίκες και 316 ήττες.

Η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ και το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής.

Μετά την ήττα από την Ούνιξ Καζάν, ο Παναθηναϊκός συγκεντρώνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην ΑΕΚ, η οποία προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον Κολοσσό. Το παιχνίδι του Σαββάτου θα είναι το 146ο μεταξύ των δύο ομάδων από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64). Ο Παναθηναϊκός έχει τη μερίδα του λέοντος στις νίκες, αφού μετράει 104 έναντι 41 της ΑΕΚ.

Στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93), οι «πράσινοι» μετρούν 61 νίκες έναντι 18 των «κιτρινόμαυρων», έχοντας κάνει το 40/41 ως γηπεδούχος. Το τελευταίο «διπλό» της ΑΕΚ ήταν στις 3 Νοεμβρίου 1996 όταν είχε επικρατήσει 94-77. Από τότε το «τριφύλλι» σημείωσε 34 διαδοχικές νίκες ως, τυπικά ή ουσιαστικά, γηπεδούχο.

Στο ΣΕΦ, την Κυριακή (14/11, 20:00) ο Ολυμπιακός είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Πειραιά πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα, εδώ και αρκετά χρόνια, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι άλλωστε η μοναδική αήττητη ομάδα στην Basket League, με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Στον αντίποδα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» που απέκτησε τον άλλοτε «ερυθρόλευκο», Βαγγέλη Μάντζαρη, έχει πετύχει μόνο 1 νίκη σε 5 αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Από εκεί και πέρα, το Σάββατο (13/11), ο Κολοσσός υποδέχεται στην απόρθητη έδρα του το Λαύριο, το οποίο έχει ρεκόρ 3-0, μακριά από το «σπίτι» του, ενώ Ιωνικός και Προμηθέας, μετά τις νίκες στην Ευρώπη, κοντράρονται στο κλειστό γυμναστήριο «Πλάτων». Την Κυριακή (14/11), το πρόγραμμα περιλαμβάνει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, Άρης – Ηρακλής, αλλά και την αναμέτρηση Λάρισα –Περιστέρι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙ ΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ - Τι αλλάζει από αύριο Σάββατο 13 Νοεμβρίου

Καιρός: Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες - Πού και πότε θα χτυπήσουν

Χαλάνδρι: Η Κλοντιάνα Τσέλο, το εργοστάσιο σοκολάτας και το μυστήριο με τα 3 δισεκατομμύρια