ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Πήρε το «θρίλερ» η ΑΕΚ, τρομερός ο Ανγκόλα! - Τα highlights κι η βαθμολογία (vids)

Basket League
Intime

Basket League: Δείτε τα highlights των αγώνων της 9ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπράιαν Ανγκόλα, η ΑΕΚ έκαμψε την αντίσταση του Προμηθέα με 81-77.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον πρώτο λόγο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο η ομάδα της Πάτρας βρήκε τρόπους για να… επιστρέφει, σε μια απολαυστική μάχη στα Άνω Λιόσια. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα 19 περισσότερα ριμπάουντ κι οι 24 πόντοι από δεύτερες ευκαιρίες.

Στο τέλος, όμως, «μίλησε» ο Ανγκόλα κι οι υπόλοιποι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι έδειξαν μεγάλο πάθος κι επιθυμία για τη νίκη, κάτι που αποτυπώθηκε και μέσω της εξαιρετικής τους άμυνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι έβγαλαν τον Ρέι εκτός αγώνα κι ανάγκασαν τους αντιπάλους τους σε 8/29 τρίποντα. Ο Ανγκόλα έκανε και μια εκπληκτική ενέργεια, δίνοντας την ασίστ στον Χάμερ, ο οποίος με κάρφωμα διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Απόλλωνας Πάτρας, ο οποίος έκαμψε (95-91) την αντίσταση του ΠΑΟΚ, έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα 17 εύστοχα τρίποντα (σε 35 προσπάθειες), αλλά και την ψυχραιμία στο τελευταίο δίλεπτο, όταν ο «Δικέφαλος του Βορρά» πέτυχε ένα μεγάλο come back. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, παρά τις σημαντικές απουσίες, έδωσε μεγάλη μάχη κι επέστρεψε από το -21, για να βρεθεί στο +4 στο φινάλε. Ο Δίπλαρος, όμως, είχε 4/4 βολές στα τελευταία 6 δευτερόλεπτα, ενώ έκανε κι ένα κρίσιμο κλέψιμο στην τελευταία κατοχή του ΠΑΟΚ, δίνοντας τη νίκη στον Απόλλωνα.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Σάββατο (4/12)

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. - ΠΑΟΚ 95-91

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΕΚ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 81-77

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κυριακή (5/12)

ΑΡΗΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (17:00)

ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ (20:00)

Δευτέρα (6/12)

ΛΑΡΙΣΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (15:00)

Τρίτη (7/12)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΑΥΡΙΟ (19:30)