ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΕΚ: Πήρε θέση για το χυδαίο πανό στην Τουρκία – Ουδεμία θέση στον αθλητισμό πολιτικές σκοπιμότητες

Μπούρσασπορ - Προμηθέας
Το εμετικό πανό των φίλων της Μπούρσασπορ
Twitter: @Adnan_BATIR

Θέση για το εμετικό πανό που ανέβασαν οι φίλοι της Μπούρσασπορ στην Τουρκία, με σαφή αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή πήρε η ΑΕΚ.

Η «Ένωση» στάθηκε στο πλευρό του Προμηθέα, οι άνθρωποι του οποίου ξεκίνησαν άμεσα ενέργειες που δεν περιορίζονται φυσικά εντός των τεσσάρων γραμμών.

«Είστε πολύ καλοί στο κολύμπι, γιατί αρχίσατε το μπάσκετ;», ανέφερε το απαράδεκτο μήνυμα των Τούρκων, πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης για την 13η αγωνιστική του Eurocup.

Το πιο εξοργιστικό είναι ότι κι ο σύλλογος της Προύσας ανέβασε εξίσου προκλητικά ποστ στους επίσημους λογαριασμούς του στα social media.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ

«Η ΑΕΚ ΒC συντάσσεται με την Κ.Α.Ε. Προμηθέας Πάτρας σε όποια προσπάθεια καταβάλλει προς τους θεσμικούς φορείς σχετικά με το εθνικιστικό πανό για τη Μικρασιατική Καταστροφή, στο πλαίσιο της αναμέτρησης της Προύσας.

Ομοθυμαδόν καταδικάζουμε οιαδήποτε ενέργεια θέτει «εν αμφιβόλω» τις αρχές και τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του αθλητικού ιδεώδους.

Οι πολιτικές σκοπιμότητες από οπουδήποτε κι αν προέρχονται ουδεμία θέση έχουν στο Μπάσκετ και γενικότερα στον ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό αθλητισμό».

Η ανακοίνωση του Προμηθέα

«Εθνικιστικό πανό με σαφή αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή αναρτήθηκε στην κερκίδα των φιλάθλων της Μπούρσασπορ πριν την έναρξη της χθεσινής μας αναμέτρησης με την τουρκική ομάδα στην Προύσα για το 7 DaysEurocup. Η αντίδραση μας σε αυτό το προσβλητικό πανό ήταν άμεση και έντονη, με αποτέλεσμα το πανό να κατέβει και το παιχνίδι να ξεκινήσει κανονικά. Οι ενέργειες μας δεν περιορίστηκαν φυσικά εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ, καθώς ενημερώσαμε άμεσα τους υπεύθυνους της Euroleague για τα όσα συνέβησαν, ζητώντας να επιληφθούν του θέματος ώστε να υπάρξει απερίφραστη καταδίκη και να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, τα οποία έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους.

Ο αθλητισμός δεν μπορεί να γίνει πεδίο πολιτικών σκοπιμοτήτων αλλά χώρος ένωσης των κοινωνιών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Το χυδαίο πανό κατά της Ελλάδας στο Μπούρσασπορ – Προμηθέας (photo)