ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Ξέσπασε πριν το ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός, ντεμπούτο Δήμου – Τα highlights κι η βαθμολογία

Basket League
Intime

Basket League: Δείτε τα highlights των αγώνων της 17ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Περιστέρι, σε ένα ματς που έκανε το ντεμπούτο του ο 18χρονος, Εμμανουήλ Δήμου.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 75-57, με τον Δημήτρη Πρίφτη να δίνει φέτος χρόνο συμμετοχής σε δεύτερο μικρό, μετά τον Νεοκλή Αβδάλα.

Οι πολλές απουσίες του «τριφυλλιού» έφεραν για δεύτερη σερί αγωνιστική τον νεαρό περιφερειακό στην αποστολή, με τη διαφορά ότι την Κυριακή (13/3) πραγματοποίησε και την πρώτη του εμφάνιση με την «πράσινη» φανέλα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια δυνατή προπόνηση, με τον νεαρό Δήμου να πατάει παρκέ για 1’56’’, λίγες ημέρες πριν το «αιώνιο» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, για τη Euroleague.

On fire ο Άρης, «έκαψε» την ΑΕΚ!

Ο Άρης πήρε «φωτιά» στην τελευταία περίοδο κι επικράτησε 91-73 την ΑΕΚ, την οποία έπιασε στη βαθμολογία.

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι για 30 λεπτά, αλλά στην τέταρτη περίοδο οι γηπεδούχοι έκλεψαν μπάλες στην άμυνα και πάτησαν το γκάζι στην επίθεση, με αποτέλεσμα να φτάσουν άνετα στην επικράτηση. Οι Κάουαν και Νετζήπογλου ήταν αυτοί που έκαναν τη ζημιά στην «Ένωση», για την οποία ξεχώρισε ο Παππάς.

Η νίκη του Άρη έχει διπλή αξία, καθώς απέκτησε και το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία, καθώς είχε ηττηθεί με έναν πόντο από την ΑΕΚ στο ματς του πρώτου γύρου στα Άνω Λιόσια.

Έβγαλε την υποχρέωση ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έβγαλε την υποχρέωση σε ένα ματς αγγαρεία κόντρα στον Ηρακλή. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 94-65 του «γηραιού», ο οποίος παρατάχθηκε στο ΣΕΦ με πέντε επαγγελματίες, έναν έφηβο κι έναν παίκτη από το παιδικό τμήμα του.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η ομάδα του Πειραιά δεν μπορούσε να κάνει ούτε μια καλή προπόνηση ενόψει των αγώνων με Ζαλγκίρις και Παναθηναϊκό για τη Euroleague.

Ο Ολυμπιακός, ουσιαστικά, έπαιξε για να πάρει τη νίκη, χωρίς να έχει κάποια παράπλευρη απώλεια, κάτι που έγινε, με τον Κώστα Παπανικολάου να πραγματοποιεί την πιο αξιόλογη εμφάνιση (21π. με 5/7τρ., 4/4βολ.).

Ο αγώνας του ΣΕΦ ήταν κι ο μοναδικός που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (12/3), καθώς το πρωί αναβλήθηκε η αναμέτρηση Απόλλων Π. - Λαύριο, λόγω κρουσμάτων που είχαν οι γηπεδούχοι. Το ίδιο είχε συμβεί και τις προηγούμενες ημέρες με το Ιωνικός - Κολοσσός, ενώ λόγω κορονοϊού δεν θα γίνει το ματς Λάρισα - Προμηθέας, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή (13/3).

ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BASKET LEAGUE

ΤΑ HIGHLIGHTS

Κυριακή (13/3)

ΑΡΗΣ - ΑΕΚ 91-73

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 75-57

ΛΑΡΙΣΑ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Αναβλήθηκε)

Σάββατο (12/3)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 94-65

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. - ΛΑΥΡΙΟ (Αναβλήθηκε)

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Αναβλήθηκε)

Διαβάστε επίσης:

Ηρακλής: Αρνητική απάντηση στο αίτημα του «Γηραιού» - Με εφήβους και παίδες κόντρα στον Ολυμπιακό