ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 83-86: «Βασίλισσα» στο «clasico» και φουλ για το 11ο - Τα highlights

Euroleague Ευρωλιγκα
AP Images

Euroleague: Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 86-83 την Μπαρτσελόνα και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Final Four του Βελιγραδίου, όπου θα διεκδικήσει το 11ο τρόπαιο της ιστορίας της.

Μολονότι βρέθηκαν στο -11 στο 25ο λεπτό, οι Μαδριλένοι έδειξαν χαρακτήρα και πήραν τον συγκλονιστικό ημιτελικό με τους «μπλαουγκράνα».

Η Ρεάλ Μαδρίτης, που είναι ο σύλλογος με τα περισσότερα τρόπαιο στην ιστορία της διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Σαββάτου (21/5) την κάτοχο του τίτλου, Αναντολού Εφές, η οποία θα επιδιώξει να κάνει το «back to back».

Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο μετρούσαν πέντε σερί ήττες από την Μπαρτσελόνα και βρέθηκαν να χάνουν με 54-43 (25’), αλλά με πρωτοστάτη τον Φαμπιάν Κοζέρ πέτυχαν μια μεγάλη ανατροπή! Μάλιστα, βρέθηκαν μπροστά με 68-61 (34’), αλλά ο Λαπροβίτολα με συνεχόμενα καλάθια διατήρησε τον χαρακτήρα του ντέρμπι στο ματς.

Η «βασίλισσα» έδειξε χαρακτήρα και προηγήθηκε 82-79, στα 21.2’’ για το τέλος, ενώ ο Γιαμπουσέλε πήρε το κρισιμότερο ριμπάουντ του αγώνα στα 6’’, μετά τις 1/2 βολές του Γιουλ.

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ FINAL FOUR ΤΗΣ EUROLEAGUE

Είναι η πρώτη φορά μετά το 2004 που ο τελικός θα διεξαχθεί Σάββατο κι όχι Κυριακή. Το Final Four του Βελιγραδίου έχει τηλεοπτική μετάδοση στην Ελλάδα από τα κανάλια Novasports. Αναλυτικά:

Πέμπτη (19/5)

Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές 74-77

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 83-86

Σάββατο (21/5)

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα (17:00 - Novasports Prime)

Αναντολού Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης (20:00 - Novasports Prime)

Διαβάστε επίσης:

Προκαλούν οι Τούρκοι μετά το Ολυμπιακός – Εφές: «Διπλό γλέντι για τον τουρκικό λαό στις 19 Μαΐου»

Ολυμπιακός – Αναντολού Εφες 74-77: Ο Μίτσιτς «έσβησε» το «ερυθρόλευκο» όνειρο – Τα highlights